Home > #Hoofdnieuws > Aftellen naar de start van F1 2018: Force India

Aftellen naar de start van F1 2018: Force India

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Op 25 maart is het eindelijk weer zover: de start van het 2018 Formule 1-seizoen in Melbourne. Aftellen naar de aanvang van de koningsklasse doen we bij Autosportwereld.be aan de hand van een voorbeschouwing per team. Vandaag kijken we wat Force India in petto heeft voor het nieuwe seizoen. Eerder al bespraken we de kalender en de aanpassingen in het reglement, daarover leest u hier meer.

Force India sloot vorig seizoen af op de vierde plaats, zoals in het seizoen daarvoor. Het team verzamelde in totaal 187 punten, een marge van meer dan honderd punten ten opzichte van de vijfde in het constructeurskampioenschap, Williams.

Piloten

Zoals vorig seizoen zijn Sergio Pérez en Esteban Ocon weer de mannen die Force India vertegenwoordigen. Het was het eerste volledige F1-seizoen voor de ondertussen 21-jarige Ocon. Hij eindigde achtste in het kampioenschap voor piloten, slechts één plaats na zijn veel meer ervaren teamgenoot Pérez. Het is uitkijken naar wat een meer ervaren Ocon dit seizoen kan presteren.

De derde piloot bij Force India is Nicholas Latifi. De 22-jarige Canadees racete eerder in onder andere de GP2 Series, Formule 2 en Formule Renault 3.5.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

#11 Sergio Pérez

Leeftijd 28
Nationaliteit Mexicaan
F1 2017 7e met 100 punten
Extra Perez kon nog nooit een GP winnen. Van de 137 GPs waarin hij startte, haalde hij twee keer de tweede plaats.

Foto © F1

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

#31 Esteban Ocon

Leeftijd 21
Nationaliteit Fransman
F1 2017 8e met 87 punten
Extra Ocon reed zijn eerste GP in 2016 voor het Manor F1 Team, dat ondertussen niet meer bestaat. In datzelfde jaar reed hij ook mee in DTM voor Mercedes AMG.

Foto © F1

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Bolide: VJM11

Force India gebruikt de Mercedes M09-motor. Hun bolide blijft babyroze en zelfs de halo kreeg die kleur. Daarnaast is de vin die de motor bedekt anders dan bij de VJM10 en is de sponsor ‘BWT’ prominenter aanwezig op de wagen.

Foto’s © Jens Mommens

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/03/Force-India-F1-testday.jpeg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
F1 Bahrein: Verstappen wint moeiteloos, Alonso op podium
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll