Home > #Hoofdnieuws > Loeb wint in Silverstone

Loeb wint in Silverstone

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

De Fransman Sébastien Loeb won met zijn Peugeot 208 op het Britse circuit van Silverstone de eerste wedstrijd van het Britse rallycross-seizoen 2018. Zijn teamgenoot bij Peugeot Total, de Zweed Timmy Hansen, werd tweede. Derde werd de Noor Andreas Bakkerud die na Mettet in ons land, met zijn Audi S1 voor EKS reeds aan zijn tweede wedstrijd toe was. Ook de Fransman Guerlain Chicherit was aanwezig met een Renault Clio maar was met een twaalfde plek minder succesvol dan het eerstgenoemde drietal uit het WK. De Brit Mark Higgins, meer bekend uit rally, was aan zijn eerste rallycrosswedstrijd toe en werd uiteindelijk zevende met een Peugeot 208 van Albatec Racing. Higgins zal dit seizoen het Britse kampioenschap voor zijn rekening nemen maar gaf te kennen er ook bij te zijn eind mei, wanneer het WK Rallycross naar Silverstone komt.
Loeb na de wedstrijd: “Voor mij was het dit jaar de eerste keer in een rallycross-wagen. Een eerste test en meteen een eerste overwinning. Ik had een succesvolle dag, het is nooit makkelijk om te winnen, ook niet in een nationale wedstrijd. We hadden niet echt grote ambities. Het was meer om de wagen een eerste maal aan te voelen en het nieuwe circuit gewoon te worden. Het was erg wisselvallig, dus we hadden kans diverse set-ups te testen.

(foto J Dingenen)

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

IMG lanceert ARX en ARX2

IMG, dat onder meer ook het WK Rallycross promoot, lanceert voor 2018 “ARX” en “ARX2”. ARX staat voor Americas Rallycross Championship waarbij Supercars in ARX uitkomen en de Supercar Lites  in ARX2.

Paul Bellamy (IMG): “Rallycross is de perfecte match voor de manier waarop we hedendaags entertainment zien, kort, stevige wiel-aan-wiel wedstrijden vol actie. ARX is een uitstekende gelegenheid om onze ervaring van WRX te gebruiken om zodoende rallycross in Amerika verder te doen groeien. We zien er een enorm potentieel in en willen ARX met nieuwe meetings verder uitbouwen tot een belangrijk kampioenschap.”

ARX zal in 2018 4 weekends tellen. Dat zijn Trois-Rivières in Canada (4 en 5 augustus), de wedstrijd in Silverstone (25 tem 27 mei) en de wedstrijd in Austin, Texas (29 en 30 september). Daar zal ARX een onderdeel zijn van het WK Rallycross. Een vierde evenement in de USA wordt later bekend gemaakt. Volkswagen Amerika en Subaru Amerika gaven alvast te kennen Supercars te zullen inzetten.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
WRX 2023: terug naar Mettet
WRX en Euro RX: kampioenen winnen op de Nürburgring
WK en Euro RX: Johan Kristoffersson en Jan Cerny leiden in Duitsland