Home > #Hoofdnieuws > Aftellen naar de start van F1 2018: Williams

Aftellen naar de start van F1 2018: Williams

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Op 25 maart is het eindelijk weer zover: de start van het 2018 Formule 1-seizoen in Melbourne. Aftellen naar de aanvang van de koningsklasse doen we bij Autosportwereld.be aan de hand van een voorbeschouwing per team. Vandaag kijken we wat Williams in petto heeft voor het nieuwe seizoen. Eerder al bespraken we de kalender en de aanpassingen in het reglement, daarover leest u hier meer.

Felipe Massa nam afscheid van Formule 1 in 2017 na een laatste seizoen bij Williams. Dat deed hij echter niet voor hij zijn team de nodige punten kon schenken. Williams eindigde dankzij hem en Lance Stroll op een mooie vijfde plaats in het kampioenschap voor constructeurs met 83 punten.

Piloten

Nieuwkomer in de Formule 1 Sergey Sirotkin neemt het zitje in van Massa bij Williams. De 22-jarige Rus debuteert in de koningsklasse van de autosport, maar heeft er al enkele testrondes opzitten bij Renault en Williams. Lance Stroll is zijn nog jongere teammaat. De 19-jarige Canadees debuteerde in de GP van Australië vorig jaar voor Williams.

Robert Kubica is de derde piloot voor het team. De Pool werd samen met Sirotkin geëvalueerd, maar moest het vaste zitje aan de Rus afstaan.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

#18 Lance Stroll

Leeftijd 19
Nationaliteit Canadees
F1 2017 12e met 40 punten
Extra Stroll is de jongste piloot ooit die in F1 mocht starten op de eerste rij op de startgrid. Dat gebeurde tijdens de GP van Italië vorig jaar.

Foto © F1

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

#35 Sergey Sirotkin

Leeftijd 22
Nationaliteit Rus
F1 2017 nvt.
Extra Sirotkin is de derde Rus die in Formule 1 aan de start komt. Zijn voorgangers zijn Daniil Kvyat en Vitaly Petrov.

Foto © F1

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Bolide: FW41

De FW41 is uitgerust met een Mercedes-motor. De wagen heeft sinds dit jaar ook een subtielere vin dan de FW40 van vorig jaar.

Foto’s © Jens Mommens

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/03/Sirotkin-F1-Williams.jpeg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
F1 Bahrein: Stroll rijdt dan toch openingsrace
Mercedes brengt hulde aan de F1-wagen
F1 2023: wie stelt wanneer voor?
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!