Home > #Hoofdnieuws > 12H Sebring: Winst voor ESM, Vanthoor derde GT

12H Sebring: Winst voor ESM, Vanthoor derde GT

Pipo Derani, Johannes Van Overbeek en Nicolas Lapierre hebben met hun Onroak-Nissan DPi #22 de Mobil 1 Twelve Hours of Sebring, de tweede manche voor het WeatherTech SportsCar Championship, gewonnen. Onze landgenoot Laurens Vanthoor finishte op de derde plek in GTLM.

Na twaalf uur racen bedroeg het verschil tussen de winnende wagen en de Cadillac van Wayne Taylor Racing, met onder meer Renger van der Zande aan de knoppen, amper twaalf seconden. Van der Zande deelde het stuur met Jordan Taylor en Ryan Hunter-Reay.

Mike Conway, Eric Curran en ex-F1-rijder Felipe Nasr scoorden met hun Cadillac de punten van de derde plaats.

Porsche boven

In de GTLM-categorie parkeerde Porsche beide wagens op het podium. Fred Makowiecki, Patrick Pilet en Nick Tandy gingen met de overwinning aan de haal, terwijl onze landgenoot Laurens Vanthoor met Earl Bamber en Gianmaria Bruni als derde finishte.

BMW behaalde met de nieuwe M8 een knappe tweede plaats met het drietal Bill Auberlen, Alexander Sims en Connor De Philippi. De winst in GT Daytona ging naar de Lamborghini van Madison Snow, Bryan Sellers en Corey Lewis. De Belg Alessio Picariello finishte in een Audi van Land Motorsport op de vierde plek in deze klasse. (foto Laurens Vanthoor)

You may also like
Interview Sarah Bovy: Voor de derde maal naar Le Mans, ik kan het zelf amper geloven
Daytona 24: Iron Lynx maakt bemanningen bekend, Sarah Bovy aan de start
Toerisme: Denis Dupont weer in Michelin Pilot Challenge
Uithouding: broers Vanthoor starten hun eigen podcast