Home > #Hoofdnieuws > Meteen drama in Mexico, Loeb leider

Meteen drama in Mexico, Loeb leider

Het klinkt onwaarschijnlijk, maar na tweeënhalf jaar afwezigheid is Sébastien Loeb voorlopig leider in de WK rally van Mexico. De Fransman won de eerste van negen proeven van vandaag en schuift voorbij Dani Sordo naar de eerste plek. Thierry Neuville kent een dramatische wedstrijd, want na de problemen gisteren, verloor hij nu ook meteen anderhalve minuut in de opener van dag 2.

Ik kreeg de auto niet aan de praat na een passage voor de start door een waterplas”, doet onze landgenoot het verhaal. “Later reden we nog eens lek…” Neuville verloor dus tijd, maar dat was ook het geval voor één van de rivalen in de titelrace, Ott Tänak (Toyota). De Est kent motorproblemen en beëindigde de proef met 2min46 achterstand op Loeb en het is niet zeker dat hij nog verder kan.

Loeb (Citroën) leidt nu met 5,1 seconden bonus op Dani Sordo (Hyundai) en 26,2 seconden op Kris Meeke (Citroën). Vandaag volgen nog acht proeven.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender