Home > Rally > BRC > Hetzelfde ritme als in Landen

Hetzelfde ritme als in Landen

Na hun hele mooie derde plaats in de Rally van Haspengouw trekken Guillaume de Mévius en Louis Louka enthousiast en vastberaden richting de tweede manche van het Belgian Rally Championship. Met hun Peugeot 208 T16 in de kleuren van het RACB National Team hopen ze op het schitterende parcours van de Herock Spa Rally opnieuw een prachtprestatie neer te zetten.

Het gaat hard voor Guillaume de Mévius en Louis Louka en de wedstrijden volgen elkaar snel op. Vanaf vrijdag gaan ze aan de slag op de bakermat van de Belgische autosport.

“Ik kijk er al naar uit om deze wedstrijd met de Peugeot 208 T16 aan te snijden”, stelt de rijder. “Het parcours in Spa is simpelweg magnifiek. We krijgen er mythische ritten als de Clémentine voorgeschoteld, of ook meer recente KP’s, zoals die op het Circuit van Francorchamps. Dit weekend moet je zowel op de brede wegen als de meer smalle en technische stroken goed voor de dag komen. Het wordt heel belangrijk om de valstrikken in het soms heel versleten asfalt te vermijden, op nieuwe wegen maximaal gebruik te maken van de kwaliteiten van onze bolide en wat op de smalle koord dansen op het onverhard. Kortom, het wordt plezant!”

Zal dit enthousiasme voor het parcours van de Herock Spa Rally de strategie van Guillaume en Louis bepalen?
“Er komt dit weekend nog een extra aspect bij kijken: het aantal kilometers tegen de klok”, analyseert Louis Louka. “De eerste etappe op vrijdag is al best lastig. Zo krijgen we er de langste proef van de rally, 23,5 km, twee keer af te werken. De Spa Rally is een perfecte mix tussen sprint en endurance.”
“We kiezen voor dezelfde aanpak als in de Rally van Haspengouw”, stelt een zelfzekere Guillaume de Mévius. “In Landen konden we een goed ritme aanhouden en tegelijk hadden we nog enige marge. Dat leverde ons een podiumplaats op. Indien we diezelfde tactiek in Spa kunnen toepassen, dan zullen we heel tevreden zijn.”

De Herock Spa Rally begint vrijdag om 15 uur. Op het menu staan vijf chronoritten (79,03 km tegen de klok). Finish om 00u10. De tweede etappe op zaterdag telt tien KP’s (120,70 km tegen de klok). Start om 8u25, finish om 18u39.

You may also like
BRC Masters Cup en 2WD Trophy : ook zij gingen van start in de Haspengouw
BRC South Belgian: een natuurlijk parcours
Historic BRC: Dirk Deveux favoriet in eigen streek
BRC South Belgian: focus op 2WD Trophy