Home > Industrie > Getest > Zeven dagen op de weg: Fiat 124 Spider

Zeven dagen op de weg: Fiat 124 Spider

Persoonlijk ben ik altijd een beetje fan geweest van de Mazda MX5. De Japanse roadster is toe aan zijn vierde generatie en heeft er een stevige concurrent bijgekregen. Fiat knoopte recent immers weer aan met de traditie van zijn roadster: de Fiat 124.

Toegegeven, Mazda heeft die concurrentie zelf in de hand gewerkt. Fiat maakt immers gebruik van het platform van de in Hiroshima geproduceerde Mazda MX5. Deze 124 is echter geen Italiaanse Mazda. De designers van van Fiat tekenden een eigen wagen, geïnspireerd op de legendarische Fiat 124 Spider uit de jaren ’60. Dat ontwerp oogt stoerder dan de Mazda en is meteen ook 15 cm langer dan de Japanner. Ook de onder de motorkap lopen de zaken anders, met voor de 124 een 1.4 MultiAir, goed voor 140 pk en 240 Nm. De ingenieurs van Fiat pasten de motor perfect aan deze sportwagen aan.

We hadden de pech om bij erg lage temperaturen te gaan testrijden, maar zelfs bij 3° boven nul is open rijden een optie. Niet aan 140 km/u, maar wel aan een rustig tempo op wegen ver van de snelweg. Met de verwarming op een stevig getal en met de zetelverwarming aan, leek het wel even lente eind februari. Hoe dan ook, deze Fiat 124 moet er verder voor zorgen dat Fiat weer op de kaart komt. Met deze bolide ziet het er alvast goed uit.

You may also like
Fiat Panda, de 40e verjaardag van een icoon
Industrie: de nieuwe spoiler van de Abarth 695
Nieuwe Fiat Tipo Sport met dynamisch design
WRC Monte-Carlo: Fiat Abarth 124 onmiddellijk top