Home > #Hoofdnieuws > Team Peugeot Total bekent kleur

Team Peugeot Total bekent kleur

Hoewel Peugeot Sport reeds in oktober aangaf met Sébastien Loeb door te gaan in het WK Rallycross was het verder lang wachten en speculeren over de tweede rijder binnen het team. Daar schept het Franse team nu duidelijkheid over.

De formatie gaat ongewijzigd door in 2018 met niet alleen een nieuwe 208 voor Loeb. Er worden immers nog twee Peugeots ingezet, en dat opnieuw voor Timmy en Kevin Hansen, de zonen van meervoudig Europees kampioen Kenneth Hansen. De broers Hansen etaleerden natuurlijk reeds meermaals hun kunnen, maar dat er toch voor beide Zweden een plekje is mag enigszins een verrassing genoemd worden. Loeb en Timmy Hansen, de oudste van de broers, zullen elk een versie 2018 van de 208 besturen terwijl Kevin een exemplaar van 2017 zal krijgen. En ook Kenneth Hansen zelf blijft een rol als Team manager spelen bij Peugeot.
Bij de ontwikkeling van de 560 pk sterke versie van 2018 was er vooral aandacht voor de vlottere besturing en om de wagen nog krachtiger te maken.

Bruno Famin, Directeur Peugeot Sport:
Dit wordt de start van een boeiend jaar. Want het FIA Wereldkampioenschap Rallycross is het kampioenschap waarin we ons dit jaar het meest engageren als fabrieksteam. We moeten echter realistisch zijn, ook al hebben we wel ervaring via Peugeot-Hansen en ook al zijn onze rijders ervaren, we moeten ons team trainen vanaf nul. We gaan voor overwinningen dit seizoen, en de daarop volgende seizoenen voor meer. We besloten deel te nemen aan dit wereldkampioenschap omdat we sterk geloven in de toekomst van deze sport. Het formaat, dat kort en intens is, het jonge  en nog steeds groeiende publiek en verder kijkend de electrische toekomst van rallycross.”

Loeb lijkt nog een tikje ambitieuzer:
Mijn verwachtingen zijn hoog dit seizoen. Een fabrieksteam worden was wat we nodig hadden om de tegenstand het hoofd te bieden en om voor het kampioenschap te gaan. In het verleden waren we er dichtbij, maar misten we vaak dat kleine extra. Peugeot’s engagement kan ons dat nu brengen.We zullen niet alle evoluties hebben van bij aanvang van het seizoen, wat het misschien niet makkelijker maakt met het oog op het kampioenschap, maar je weet nooit. Vanuit rijdersstandpunt levert deze discipline misschien wel de meest  intense ervaring die je kan beleven.

Het is nu aftellen naar de start van het WK Rallycross half april in Barcelona, op het Circuit de Catalunya. En half mei houdt het WK halt in ons land. Daar wordt ook het startsein gegeven van RX2,  de klasse waarin we ook onze landgenoot Guillaume De Ridder aan het werk zullen zien. RX2 wordt zowat beschouwd als de laatste stap naar het WK. Verder is er dan het Euro RX voor Supercars met deelname van een andere Belg, Michael De Keersmaecker en het EK voor Touringcars waar we Filip Baelus mogen verwachten. En wie weet zien we Francois Duval wel aan het werk met een Audi van ComtoYou? Dromen mag.

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium