Home > VAS > Rallysprint > Rallysprint Moorslede regionale opener

Rallysprint Moorslede regionale opener

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Liefst 130 inschrijvingen. Dat is hoe de teller staat op minder dan een week voor de Rallysprint van Moorslede. Al geruime tijd mag Autoclub Dadizele het Vlaamse regionale rallyseizoen openen. De formule van de “rallysprint”, met vier passages over eenzelfde proef is een succes. Rijders komen er graag hun materiaal testen, de timing geeft hen voldoende ruimte om aanpassingen te maken. Voor debuterende rijders is het ideaal om hun vooruitgang te peilen met opeenvolgende passages over eenzelfde proef. Wat brengt de editie 2018 ons?

Dit seizoen moet de rallysprint van Moorslede optornen tegen stevige concurrentie. Zo loopt datzelfde weekend ook de Rally van Spa, een proef voor het BK Rally, en de immens populaire Rally van Hannuit, een regionale proef in Wallonië. Dat maakt dat heel wat toppers, die anders wel aan de start zouden komen in Moorslede, deze keer verstek moeten laten gaan. Geen R5’s van Dolfen of Maes. Geen Porsches van Debyser of Van Parijs. Zelfs geen Paul Lietaer! Maar het maakt wel dat de Rallysprint van Moorslede herleid wordt tot de essentie: een proef voor het regionale kampioenschap!

Er werd gefluisterd dat de Van Hoof familie zou komen, Piet en Sander. Als dat het geval is dan heeft de Rallysprint onmiddellijk zijn favorieten. Op dit moment zijn we geneigd de favorietenrol toe te wijzen aan een lokale held: Bert Coene en zijn Mitsubishi Lancer Evo. Of misschien komt de zege wel toe aan Gunther Monnens met de Porsche GT3. Ook in dat geval vieren we een echte “Moorsleedse” overwinning want corijder Nick Degryse stelde zoals ieder jaar weer een mooi programma samen om een topper naar Moorslede te halen. Of wordt het die andere Lancer, van Steve Brown? En dan is er natuurlijk Dennis Degroote. Hij liet vorig seizoen al mooie dingen zien op zijn Lancer en staat te trappelen van ongeduld om een eerste regionale overwinning binnen te halen. Maar er zijn nog meerdere andere zegekandidaten en misschien moet de toekomstige winnaar wel gezocht worden in het indrukwekkend grote peloton aan BMW-rijders. Waarom niet Brecht Hoorne?

Maar de liefhebbers van een goed robbertje vechten hoeven zich niet te beperken tot de “grote” Divisie 3.  Ze kunnen zich ook wenden tot de drukbezochte Divisie 2 en de klasse C, waar Guy Dierckx, Patrick Gaethofs, Eddy Buntinx en Luc Diet de dienst zullen uitmaken, of tot de Historics met Dirk Vermeersch en de Fiat 124 Spider in de hoofdrol.

Nu, sommige dingen veranderen niet. Zo blijft op zondag 11 maart het zenuwcentrum van de wedstrijd café De Pompeschitter en wordt alle actie gecentraliseerd in de grote tent voor de mooie basiliek. De eerste wagens worden er aan de start verwacht om 8u30. De volgende passages zijn er om 11u00, 13u30 en 16u00.

(vas)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Dit was de Rallysprint van Moorslede 2019
Zege voor Monnens in Moorslede
VAS Rallykalender op traditionele leest
VAS: Degryse met Monnens op Fabia R5 in Moorslede