Home > #Hoofdnieuws > Spa Rally: Voorwoord van de organisatie

Spa Rally: Voorwoord van de organisatie

Voor het vierde opeenvolgende jaar spreken we af aan het eind van de winterperiode om samen een veelbelovende nieuwe editie van de Herock Spa Rally te beleven. Het team van DG Sport heeft er alles aan gedaan om een wedstrijd te organiseren die trouw blijft aan haar jonge traditie. Zoals altijd is het parcours gevarieerd, goed uitgedokterd en staat het garant voor een paar mooie overwinningen.

Twaalf maanden geleden ging de Herock Spa Rally van start in Spa-Francorchamps. Deze keer is het mooiste circuit ter wereld als het ware een link tussen de verschillende etappes, zowel op vrijdag als op zaterdag. Bovendien zijn het assistentiepark en alle diensten van de organisatie daar. Ik wil dan ook van de gelegenheid gebruik maken om Nathalie Maillet, directrice van het circuit, van harte te bedanken om ons toe te laten een onevenaarbare locatie op dergelijke manier te mogen gebruiken.

Spa zelf wordt trouwens ook niet verwaarloosd, verre van zelfs. De deelnemers moeten de “Parel van de Ardennen” meermaals aandoen zoals voor het podium dat nog steeds op de Place du Monument wordt opgetrokken en voor de lange haltes in het fantastische Parc de Sept Heures. Sta mij toe om te benadrukken hoe belangrijk de rol van de autoriteiten van Spa is, wiens medewerking onontbeerlijk is om dergelijke “drievoudige confrontatie” op poten te zetten. Ik herinner u eraan dat de Herock Spa Rally immers de tweede manche van het Belgisch kampioenschap is voor moderne wagens (BRC) en historische wagens (HBRC), en tevens een niet te missen evenement voor de fans van regelmatigheidswedstrijden (VHRS)

Ten slotte wens ik ook de burgemeesters van de dorpen die we aandoen met onze wedstrijd te bedanken en de vele honderden vrijwilligers die zorgen voor een goed verloop van dit evenement. Zonder hen zou er geen Herock Spa Rally zijn, zo eenvoudig is het!

De arena is klaar, de strijders zijn gekend… en ze hebben een zeer hoog niveau. Rest DG Sport enkel nog het scenario uit te schrijven voor de wedstrijd. De laureaten zullen gekend zijn na vijftien specials waarbij de toeschouwers waar voor hun geld zullen krijgen. Ik wil er ook even aan herinneren hoe belangrijk het is voor de toekomst van de Herock Spa Rally dat voor deze wedstrijd een kleine toegangssom wordt betaald, klein in verhouding tot de inkomtickets voor andere evenementen, en dat de toeschouwers voorzichtig en respectvol omgaan met het bezit van anderen.

Het aftellen is begonnen. 3, 2, 1, go, maak plaats voor de wedstrijd

C. Jupsin