Home > #Hoofdnieuws > Er is nog talent na Thierry Neuville

Er is nog talent na Thierry Neuville

Het Belgian Rally Championship is goed een week geleden in Haspengouw van start gegaan. Wat opviel aan de start was de mix van gevestigde waarden, gentlemen drivers en een jonge horde aanstormend talent. De derde plaats van Guillaume de Mévius en de behoorlijke prestatie van Sébastien Bedoret waren daar de exponenten van. België telt nog jonge kerels die hun weg in de rallysport willen maken. Sommigen daarvan zien we later dit seizoen aan het werk, anderen zitten voorlopig zonder stuur. Een ding hebben ze echter allen gemeen: ze dromen stiekem of minder stiekem van hetzelfde parcours als Thierry Neuville.

De broers de Ghislain en Guillaume de Mévius, zonen van tweevoudig wereldkampioen rally Groep N, Grégoire de Mévius, kennen we ondertussen, maar zij zijn niet de enige youngsters op onze rallywegen. In Landen zagen we ook Sébastien Bedoret, vooraan in de twintig en vorig seizoen de rivaal van Guillaume de Mévius in de strijd om de nationale Junior-titel in BRC. Bedoret is de zoon van een rallyrijder en een copilote en de schoonzoon van een vicekampioen rally, beter kan je het uiteraard niet treffen. De jongeman uit Henegouwen startte in de karting, met mooie resultaten in binnen- en buitenland, maar op zijn 18de koos hij toch voor zijn passie, de rallysport. Samen met zijn corijder Thomas Walbrecq doet hij het dit seizoen in een Peugeot 208 T16, inderdaad, dezelfde wagen als Guillaume de Mévius.

Snelle Walen

In Spa zien we naast de voornoemde namen ook streekrijder Michael Albert, snel maar soms onstuimig. Hij komt naar Spa met een Ford Fiesta R5 en kan zich meten met een aantal andere jonge kerels. Albert deed het vorig jaar nog met een Skoda Fabia WRC en voorheen met een Mitsubishi EVO 9. Florian Jupsin komt in Spa dan weer aan de start met een heel bijzondere Renault Clio, waarover we hier eerder al berichtten (hier). Jupsin is uiteraard de zoon van organisator Christian Jupsin.

Naar Vlaanderen

Om weer bij de echt jonge kerels terecht te komen en een brug naar Vlaanderen te slaan, is er Grégoire Munster. Munster is uiteraard de zoon van Kortrijkzaan Bernard Munster, maar liep onder meer school in Hasselt en is perfect tweetalig. Bovendien is de oudste van de broers Munster een schoolvoorbeeld van communicatie en PR. Munster zien we dit seizoen nog wel in eigen land, maar hij legt zich, net als Arthur Kerkhove, nog zo’n perfecte Belg, toe op de Duitse Opel Adam Cup. Ook Romain Delhez zien we daar aan het werk.

Voorlopig wachten

… is het op Polle Geusens. “Een programma heb ik tot nu toe nog niet, het moeilijkste is altijd de financiële kant van het verhaal maar ook dat hoort bij de sport. De prestaties van Neuville maken de sport wel bekender in ons land en dat heeft altijd een voordeel. Ik wil zeker nog rijden”, liet de Limburger ons verstaan en het is dus hopen op een comeback van de snelle man uit Noord-Limburg.

Ook Kevin Demaerschalck zien we dit seizoen nog aan het werk als we de insiders mogen geloven, misschien wel in een gloednieuwe Citroën C3 R5. Ook Achiel Boxioen, die recent zijn samenwerking met Skoda zag eindigen, hoopt op een nieuwe kans: “Ik blijf in elk geval niet bij de pakken zitten na het afspringen van mijn officieel programma. Ik kom terug en liefst zo snel mogelijk. Freddy Loix koos voor mij omdat ik potentieel heb en dat heb ik deels kunnen tonen. Nu moet ik verder doen. Ik zal mijn leerproces verder zetten tot ik mijn snelheid kan bewijzen. Dit is een zware domper, maar rally is een geldsport. Als er iets mankeert, moet je je plannen aanpassen en dat gaan we nu doen”, aldus Boxoen in een uitgebreid gesprek met kw.be, dat hier online te lezen is.

Rest er ons nog Guillaume Dilley, maar hij was, zoals zo vaak, niet bereikbaar voor commentaar…

 

 

 

You may also like
WRC 2023: Ogier in Mexico, Gap weer klaar voor Monte-Carlo
WRC Zweden: zeven Belgen en weer een vloot WRC2-deelnemers
WRC 2023: wat u moet weten voor de start van het seizoen
BRC 2023: Jos Verstappen en Renaud Jamoul met Skoda