Home > Rally > BRC > Michelin tevreden met Haspengouws rally podium

Michelin tevreden met Haspengouws rally podium

Michelin en partner Kronos Tyres, zijn exclusieve verdeler voor competitiebanden in de Benelux, hebben de campagne 2018 van het Belgisch Rallykampioenschap op de best mogelijke manier aangevat. De Franse bandenleverancier was alomtegenwoordig in de Rally van Haspengouw, openingsmanche van het BK, en veroverde er zelfs het volledige podium.

De Haspengouw Rally, die nu al bijna tien seizoenen de vaste aftrap vormt voor het Belgisch Rallykampioenschap, is met zijn razendsnelle parcours in de streek van Sint-Truiden en zijn zware remzones een heuse uitdaging voor mens, machine én het rubber. Het mag dan ook geen verrassing heten dat de drie rijders die zaterdagavond 24 februari op het eindpodium mochten plaatsnemen – winnaar Kris Princen (Skoda Fabia R5 – BMA), zilveren medaille Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5 – GoDrive) en Guillaume de Mévius (Peugeot 208 T16 R5 – DG Sport) – geschoeid waren op het rubber ‘made in Clermont-Ferrand’.

“Michelin is al jaren titelhouder op de Belgische rallywegen en ik ben dan ook bijzonder blij dat we de campagne dit jaar op passende wijze zijn gestart”, klinkt het bij een opgetogen Alexis Letellier, competitieverantwoordelijke van Michelin Benelux. “Niet alleen heeft Michelin het volledige podium ingepalmd, zeven van de tien rijders uit de top 10 kozen bovendien voor Michelin. De favorieten hebben zich dus niet vergist en bewijzen eens te meer dat onze gamma MICHELIN Pilot Sport R de beste keuze is in het Belgisch Rallykampioenschap.”

De tweede manche van het BK Rally editie 2018, de Spa Rally, vindt plaats op 9 en 10 maart en pakt voor het eerst uit met een parcours dat uitgestippeld op en rond het circuit van Spa-Francorchamps. Ga er maar van uit dat Michelin zich ook daar uitstekend in zijn vel zal voelen!

(persbericht)

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50