Home > F1 > Ricciardo het snelst in eerste tests met nieuwe F1-wagens

Ricciardo het snelst in eerste tests met nieuwe F1-wagens

Vandaag gingen de eerste tests van het seizoen 2018 van Formule 1 van start in Barcelona. Daniel Ricciardo was de snelste voor Red Bull in de eerste ronde, voor Bottas en Raikkonen. In de tweede testronde gebeurde nog bitter weinig. In totaal reed de Australiër 105 ronden.

De F1-teams testen deze week vier dagen (26 feb – 1 maart) hun nieuwe bolides uit. Elk team maakte zijn nieuwe bolide al bekend voor de tests, buiten Force India en Toro Rosso. Om 8u00 deze ochtend toonden zij voor de eerste keer hun herwerkte racemachines. Er staan elke testdag twee sessies op het programma. Van 9u00 tot 13u00 en van 14u00 tot 18u00.

Snelle ochtend

In de eerste testronde reed Daniel Ricciardo in 1:20,179 het het snelste rondje. Kort daarop, allemaal met minder dan 0,4 seconden verschil, volgden Bottas (Mercedes), Raikkonen (Ferrari) en Hulkenberg (Renault).

Fernando Alonso kende meteen pech. Na zes rondes strandde de teamgenoot van Vandoorne (McLaren) in de zandbak. Zijn gloednieuwe oranje bolide verloor een achterband, bekijk hieronder het filmpje. Ook Force India’s ontwikkelingspiloot Nikita Mazepin ging van de baan.

Kalme namiddag

In de namiddag kwam niet iedereen nog uit de pits. Dat is buiten Ricciardo gerekend, hij eindigt op 105 ronden in totaal. Niemand reed nog een snellere ronde dan hij en ook hijzelf kon zijn tijd niet verbeteren. Brendon Hartley (Toro Rosso) is de enige die bijna even lang op de baan was, met 93 ronden. Opvallend is dat hij dat deed met een Hondamotor, die McLaren vorig seizoen veel problemen opleverde. Hartley had er alvast geen moeite mee. Alonso kon nog een snelste tijd van 1:21.339 neerzetten, Vandoorne reed vandaag niet.

Morgen volgt een nieuwe testdag, aanvang om 9u00.

Foto © Sutton Images Formule 1

You may also like
F1 Bahrein: Red Bull snelst in vrije trainingen, Alonso en Aston Martin mikken op podium
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll