Home > #Hoofdnieuws > Afvallingswedstrijd in Mettet

Afvallingswedstrijd in Mettet

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Het Circuit Jules Tacheny te Mettet vormde zondag 25 februari het decor voor de opener van het BK Rallycross 2018. Doorheen de dag vielen deelnemers om diverse redenen uit, resulterend in  enkele verrassende resultaten.

Supercars: winst voor Linnemann
Na de tests op zaterdag bleven enkele internationale rijders “plakken” om zondag deel te nemen aan de wedstrijd. Het was  de Noor Andreas Bakkerud die driemaal snelste was tijdens de heats. De Fransman Guerlain Chicherit, op zaterdag nog aan het werk met een Renault Clio, kwam zondag dan weer aan de start met een Peugeot 208. Na een tweede reekstijd in de eerste heat kwam Chicherit echter niet meer in actie wegens technische problemen. Ook onze landgenoot Jochen Coox en de Zweed Daniel Thoren zagen we de strijd staken om dezelfde reden. Wie wèl zonder problemen bleef was de Deen Ulrik Linnemann. Die laatste kon de overwinning in de wacht slepen nadat de Audi van Bakkerud in de finale vuur vatte. Johnny Verkuringen werd nog als tweede afgevlagd voor Bakkerud.

Super1600: Otzer wint het duel met Van den Branden
Het was Davy Van den Branden die na drie heats de leiding nam met zijn Citroën DS3 voor Dennis Remans (Ford Fiesta). Maar in de finale was het Steve Otzer die het beste wegkwam met de Citroën Saxo, voor Remans en Van den Branden. Terwijl Remans even later in de fout ging ten voordele van Van den Branden bleef Otzer aan de druk weerstaan om zo de zege binnen te halen voor merkgenoot Van  den Branden. Yves Teelen (Peugeot 208) vervolledigde hier het podium.

Supernationals plus 2000cc : Volvo-podium
Kristof Bex won met zijn Volvo S40 de zwaarste Supernationals-klasse voor Luc Maris en Filip Vanderheyden die met hetzelfde type wagen onderweg waren.  De uitsluitingen van Steve Volders en Bert Bosmans wegens overtreden van de geluidsregels zorgden hier voor de meeste discussie. Hun titelkansen kregen meteen een flinke knauw.

Supernationals onder 2000cc ; Vanhove wint
Doorheen de dag werd het deelnemersveld hier flink uitgedund. Eén van de laatste slachtoffers was Nick Neyens die zijn Ford Escort aan de kant diende te zetten terwijl hij aan de leiding reed in zijn halve finale. Zo kon uiteindelijk Martijn Vanhove in de finale het laken naar zich toetrekken met zijn BMW 1M voor Bart Coninx (Seat) en Davy Van Ratingen (Toyota).

De volgende wedstrijd tellende voor het BK wordt verreden op het Eurocircuit in het Valkenwaard, Nederland, en dat op zondag 22 april.

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Tijdens een persconferentie werd de vijfde editie van de Coyote World RX of Belgium voorgesteld die wordt verreden tijdens het weekend van 11 tot en met 13 mei. “Wij zijn zeer blij dat we voor het 5de opeenvolgende jaar de Coyote World RX of Belgium mogen ontvangen. Dankzij IMG behoort RX momenteel tot de meest spectaculaire autosportdisciplines. En dankzij de komst van grote autosportnamen zoals Loeb, Ekström en Solberg kent de Rallycross een grote boost die zeker ten goed komt voor de organisatoren. Elk jaar groeit het aantal bezoekers en ook dit jaar is de voorverkoop goed gestart. We verwachten zo’n 35.000 toeschouwers over het volledige weekend!”, geeft Freddy Tacheny ons mee, de voorzitter van de RUMESM die de organisatie van de Belgische manche op zich neemt.
Verder gaf Guillaume De Ridder zijn programma voor 2018 mee, dat wordt opnieuw een jaar RX2 waarin hij sterk debuteerde in 2017. Daarover leest u hier meer.
En ook worden enkele Belgische namen bekendgemaakt die het WK-weekend van Mettet aan de start zullen verschijnen.
Daarbij is de deelname van Comtoyou Racing ook officieel bevestigd. Zij verschijnen met de Belgische piloot Enzo Ide aan de start bij de World RX-klasse. Bij de Euro Supercars is het weer uitkijken naar de deelname van Michaël de Keersmaecker. In het Europees Kampioenschap Touring Cars zal hij bijgestaan worden door Filip Baelus en Florent Hontoir. Last but not least verschijnt ook Steve Volders aan de start in Mettet. Hij zal met zijn nieuwe auto het beste van zichzelf geven voor zijn thuispubliek. Over het eerste rallycross-avontuur van Enzo Ide leest u dan weer hier meer.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
BK Rallycross: aftellen naar de opener in Mettet
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
BK Rallycross: daar is de kalender voor 2023
WRX 2023: terug naar Mettet