Home > #Hoofdnieuws > Snijers reageert na vroege opgave

Snijers reageert na vroege opgave

Patrick Snijers en Luc Bouchat hebben in  hun Porsche 997 GT3 de finish van de rally van Haspengouw niet gehaald. De Limburger moest al snel de handdoek werpen met technische problemen. Patrick Snijers was gebrand op een goede prestatie in de rally van Haspengouw. De vele steunberichten op zijn comeback en de goede test eerder deze week zorgden ervoor dat Snijers bijzonder gemotiveerd was. Helaas is en blijft rally een mechanische sport.

Bij het verlaten van het servicepark ging het mis”, zegt Patrick Snijers. “Ik had amper 300 meter gereden toen een aandrijfas het begaf. Nadat het euvel hersteld was zijn we toch nog vertrokken. In de eerste twee ritten reden we telkens de 7de tijd. Zonder echt aan te vallen reden we behoorlijke tijden. In tegenstelling tot de test afgelopen donderdag voelde de wagen wel anders aan. Het enige verschil met toen was dat we nu met de nieuwste Michelins reden. In al de jaren dat er met de Porsche wordt deelgenomen aan rally’s is dit nooit gebeurd. En nu breek ik twee assen op goed 50 km. Het ligt niet aan de wagen, het ligt zeker ook niet aan het BMA team en het ligt wellicht ook niet aan de banden. Ik wil niemand de zwarte piet toeschuiven. Dit is gewoon brute pech. We moeten dit wel goed onderzoeken en daar dan de nodige lessen uit trekken om dit naar de toekomst toe te vermijden. Uiteraard ben ik ontgoocheld. De wagen was goed, het parcours was kurkdroog. Het top 5 behoorde zeker tot de mogelijkheden.

Afspraak over twee weken in Spa voor de volgende wedstrijd van het BK rally.

Foto: speed action

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50