Home > VAS > Regularity > Gitter Regularity parallel met Haspengouw Rally

Gitter Regularity parallel met Haspengouw Rally

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Regularity is de volgende VAS Regionale competitie die van start zal gaan. Dat gebeurt volgend weekend in het kader van de Haspengouw Rally. De Gitter Regularity, een organisatie van de Topspeed Rally Club, zal opnieuw dezelfde rallywegen gebruiken als de gelijknamige snelheidswedstrijd. Een mooie gelegenheid voor de deelnemers om te proeven van een nationaal parcours. Met 42 inschrijvingen lijkt het succes van de discipline, zich voor het derde jaar op rij voort te zetten.

De Gitter Regularity, ondertussen al de 5de editie, zal op zaterdag 24 februari volgen in het spoor van de de Haspengouw rally. Alleen gaat het voor de deelnemers aan de regularity wedstrijd niet om de snelheid, maar wel om de regelmaat. De basis is een bolletje-pijl roadbook. Daartussen komen er “RT’s” (regelmatigheidstrajecten). Alleen zijn die bij deze gelegenheid compleet afgesloten, want het zijn immers de proeven van de rally! Zij zullen bij de start van de proeven een vooropgesteld gemiddelde krijgen, niet hoger dan 49.9 km/u, dat zij over het traject moeten aanhouden. Dat lijkt allemaal veel eenvoudiger dan het in werkelijkheid is. De controles op de gemiddelden staan immers niet aangekondigd en vettige wegen, bochten en obstakels maken het algauw een hele opdracht om met wagens van minstens 25 jaar oud (een verplichting!) het traject af te leggen.

Meerdere kandidaten voor de zege

Er zijn echter een aantal specialisten in deze materie, en die geven voor het grootste deel present in deze wedstrijd. Zo zullen we de regerende dubbelkampioenen, Luc Vanden Bogerd en Benny Nuyts, zeker aan het werk zien. Deze keer echter in een Ford Sierra en niet met de vertrouwde Golf Diesel. De tegenstanders die ze in het oog zullen houden worden zonder twijfel Philip Copmans en Filip Beyers, op de Opel Kadett. Zij schitterden vorig seizoen in hun debuutjaar en de verwachtingen zijn dus hoog gespannen voor het Opel-duo. En uiteraard is er die andere Ford Sierra, van vader en zoon Patrick en Ari Meeus. Met hen dient altijd rekening te worden gehouden als het woord “regularity” valt. En ook de zussen Dierckx, in de Toyota MR2, en de broers Pierco in de ludieke Alfa Romeo Polizia tonen zich iedere wedstrijd dichter bij het podium. Enkele namen hebben we u al meegegeven. Maar daarmee doen we onrecht aan een hele rist aan deelnemers want de openingsproef in Landen leverde in het verleden al verrassende winnaars op. Op de rallyproeven is het voor sommigen immers lastig om zich te bedwingen en het overschrijden van de opgelegde gemiddelden levert strafpunten op, en zelfs de uitsluiting in sommige gevallen. Regelmaat en discipline zullen zorgen voor de winnaar van deze manche. En dan komen we algauw tot een tiental mogelijke kandidaten. Afwachten maar dus wat het verdict zal zijn op zaterdagavond.

Alle actie is te volgen in het rallycentrum, Domein ’t Park op de Hannuitsesteenweg in Landen. De Regularity deelnemers vertrekken voor hun eerste proef omstreeks 9u15, dus na de rallydeelnemers en de deelnemers aan het RACB Criterium, voor een wedstrijd van ongeveer 240 km. Daarbij gebruiken ze de proeven van de rally. Rond 16u55 verwacht men de eerste wagen opnieuw over het finishpodium.

(vas)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”