Home > #Hoofdnieuws > Testen voor de Rally van Haspengouw

Testen voor de Rally van Haspengouw

In functie van de Rally van Haspengouw, de eerste manche van het JobFIXers Belgian Rally Championship, trokken vandaag enkele piloten naar een testparcours in de omgeving van Borlo om de rallywagen zo goed mogelijk af te stellen.

Kris Princen bracht samen met Bram Eelbode de Skoda Fabia R5 mee, een wagen die voor Kris weinig tot geen geheimen meer heeft. Anders was het gesteld met Steve Matterne die vandaag voor de eerste keer achter het stuur van een zelfde wagen kroop. Steve brengt samen met Rik Vanlessen de nieuwe Skoda Fabia R5 dit jaar drie keer aan de start, andere wedstrijden worden afgewerkt met de Mitsubishi. Beide Fabia R5 komen uit de ateliers van BMA.

De eerste kilometers verliepen zoals verwacht wat stroef en dat is natuurlijk te begrijpen, maar gaandeweg zag je dat beiden de wagen meer en meer onder de knie kregen en de passages werden beter, sneller en zuiverder genomen. Een duo om in de toekomst mee rekening te houden.

Peter Kaspers zit dit jaar langs ervaren rot Marc Timmers. Zij starten in de Rally van Haspengouw met een Subaru Impreza WRC. In de namiddag kwam ook Eddy Vandevelde de Mitsubishi Lancer Evo X even opwarmen.

Wij zagen een mooie ’testdag’ waarin de vier wagens beurtelings over het parcours reden. Het weer zat goed, fris maar droog en ook de zon liet zich zo nu en dan zien. Als we mogen afgaan op de weersvoorspellingen van komende zaterdag lijkt ons een identiek scenario in de maak.

Een uitgebreid album kan u terugvinden hier terugvinden.

You may also like
BRC Masters Cup en 2WD Trophy : ook zij gingen van start in de Haspengouw
BRC Historic Haspengouw: Dirk Deveux houdt Tom Boonen van een stunt
BRC Haspengouw: stemmen voor de start
Terugblik op de Rally van Haspengouw 2010 – 2020