Home > Rally > Opnieuw motorproblemen voor Abbring en Tsjoen

Opnieuw motorproblemen voor Abbring en Tsjoen

Net zoals dat in de Monte Carlo het geval was, hebben Kevin Abbring en Pieter Tsjoen (Ford Fiesta R5) ook in de rally van Zweden het einde van de wedstrijd niet gehaald.

Het duo kwam op twee kilometer van het einde van de twaalfde rit in een sneeuwbank terecht, beschadigde daarbij de radiator waarna de motor opnieuw warm liep. Voor Abbring en Tsjoen is het de tweede opgave in evenveel WK-wedstrijden dit seizoen.

Rally rijden is fijn, toch zolang het goed gaat” zegt Pieter Tsjoen. “Op zo’n twee kilometer van het einde zijn we in een sneeuwmuur gegaan waarbij we de radiator beschadigden. Het duurde even vooraleer we verder konden rijden. Toen we de finish passeerden kookte de motor, net als in de Monte Carlo. De motor is opnieuw beschadigd. Einde wedstrijd voor ons.

“Deze voormiddag liep het eerder stroef waarna we tijdens de middagpauze de afstelling veranderden en een andere vering monteerden. Op basis van de tussentijden waren we deze namiddag wel competitief. Maar daar kopen we niets mee. Het is einde wedstrijd. Later dit jaar zullen we samen de rally van Portugal rijden. In België staan we in Ieper aan de start.”

You may also like
WRC Zweden: zeven Belgen en weer een vloot WRC2-deelnemers
WRC 2023: wat u moet weten voor de start van het seizoen
Rally: Munster verdwijnt uit uitslag Jänner Rally
WRC: Grégoire Munster ‘Most Improved Driver of the Year’