Home > #Hoofdnieuws > Neuville op één KP van de zege in Zweden

Neuville op één KP van de zege in Zweden

De rally van Zweden staat voor zijn ontknoping. Na de dubbele passage deze ochtend op Likenas, rest er de deelnemers enkel nog de 9,5 kilometer lange Power Stage Torsby 2. Thierry Neuville gaat als leider die laatste proef in, nadat hij deze ochtend zijn leidersplaats met verve verdedigde. Indien Neuville wint, wordt hij in principe ook de nieuwe WK-leider.

Ott Tänak en Essa Lappi wonnen de proeven deze ochtend, maar dat is enkel van belang in de strijd voor de ereplaatsen. Want vooraan leidt Neuville dus, onder meer met een knappe tweede plaats op Likenas 2, waar hij zijn voorsprong op Craig Breen (Citroën) op 16,2 seconden bracht. Neuville’s teamgenoot Andreas Mikkelsen volgt op 29,6 seconden en lijkt dus niet meer in de running voor de zege.

“Ik ga de laatste proef geen gekke dingen meer doen, we moeten consolideren en winnen”, aldus Neuville aan de finish van de voorlaatste KP van de rally. “We mogen een seconde per kilometer verliezen en dus gaan we behoudend rijden.”

De Powerstage gaat om 12u15 live op https://www.rtbf.be/auvio/direct/ en https://www.playsports.be/motorsport/wrc/.

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50