Home > VAS > Decavele en Verthé winnen zonnige Ronde door Vlaanderen

Decavele en Verthé winnen zonnige Ronde door Vlaanderen

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Gauthier Decavele en Kenneth Verté grepen gisteren de overwinning in de Ronde door Vlaanderen, de openingsmanche voor het VAS Marathon kampioenschap.

In de discipline Marathon rijden de deelnemers, net als in rittensport, een geheim traject aan de hand van een roadbook dat door de organisatie is opgesteld. Het grootste verschil zit in een hogere gemiddelde snelheid (49.9 km/u) en de langere wedstrijden (tot 500 km). Maar net als in de andere oriëntatiewedstrijden maken de deelnemers gebruik van de openbare weg en dienen ze zich te houden aan de wegcode!

Onderweg worden “regularity tests” (RT) afgelegd aan een vastgesteld gemiddelde. Of het juiste traject werd gevolgd wordt vastgesteld door middel van verplichte controles. Wie verkeerd rijdt, de gemiddelden van de RT’s niet aanhoudt, of wie de afgelegde kilometers of tijd verkeerd inschat, krijgt strafpunten. De winnaar is dan diegene met de minste strafpunten.

In dat spelletje was het West-Vlaamse duo Decavele-Verthé, met een Volvo Amaezon Oldtimer, de beste. Naast de Oldtimers was er ook nog een klasse Youngtimers. Daar was de winst voor de tandem Johan Vanhecke en Bert Werniers, op een Volvo 360. De Zweedse machines stonden dus in het voetlicht op deze 18de editie van de Ronde door Vlaanderen, die de gehele dag kon profiteren van een prachtige winterzon.

 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/02/Decavele-Verthé.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/02/Klassement-RDV-2018.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_gallery _builder_version=”3.0.72″ show_title_and_caption=”on” show_pagination=”on” gallery_ids=”14357,14360,14358,14359,14361″ fullwidth=”on” db_image_max_width_tablet=”51″ db_image_max_height_tablet=”501″ db_image_row_spacing_tablet=”51″ db_image_object_fit=”initial” orientation=”landscape” zoom_icon_color=”#dd0000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” background_layout=”light” db_image_center_titles=”left” border_style=”solid” auto=”on” auto_speed=”4000″ /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”