Home > #Hoofdnieuws > Versnellingsbak Neuville weer ok, leider verliest tijd met spin

Versnellingsbak Neuville weer ok, leider verliest tijd met spin

De tweede proef van de ochtend was de eerste passage in Hagfors, of bijna 25 kilometer in de sneeuw. Ott Tänak zette opnieuw de snelste tijd neer en de Est lijkt op dit ogenblik onaantastbaar. Hij was sneller dan zijn Toyota-teamgenoten Jar-Matti Latvala en Esapekka Lappi.

Thierry Neuville, die zevende werd en negen seconden op Tänak verloor, had goed en slecht nieuws aan de finish: “We hebben de problemen met de transmissie opgelost, maar we maakten een 360° spin tijdens de proef en verloren tijd. Het leek wel of Andreas Mikkelsen een sneeuwmuur had geraakt, want er lagen overal stukken en ik moest het ontwijken. Ik moest dan in achteruit weer weg en verloor wat tijd.”

In de tussenstand leidt onze landgenoot nog steeds, maar Craig Breen komt in zijn Citroën terug op 4,2 seconden op de Hyundai-rijder. Paddon en Mikkelsen volgen op drie en vier in quasi identieke tijden. Nu volgt de Vargasen proef met de indrukwekkende jump Colins Crest waar de wagens meer dan 40 meter door de lucht vliegen.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender