Home > Rally > BRC > Paul Lietaer mikt op de Historic-titel met een Opel Manta 400

Paul Lietaer mikt op de Historic-titel met een Opel Manta 400

Ook op zijn 60ste blijft Paul Lietaer enorm gedreven en gepassioneerd. Omdat hij met zijn superieure Subaru Legacy RS een beetje competitie mist, pakt de snor uit met een uniek project. In 2018 mikt Paul Lietaer op de Belgische titel in Historic met een Opel Manta 400. Niet zomaar een Manta 400, maar uitgerekend de wagen waarmee hij 30 jaar geleden nationaal kampioen werd.

“Het is de wagen waarmee Guy Fréquelin de Condroz Rally reed in 1985. Ik kocht die wagen in 1986 en in 1988 werd ik nationaal kampioen met de Manta, waarna de wagen verkocht werd. Vorig jaar heb ik ontdekt dat deze Opel Manta 400 al 15 jaar in de showroom stond bij Biesheuvel in Nederland. We hebben de auto gekocht en deze winter helemaal gestript, gezandstraald en terug opgebouwd. Andy De Baeremaeker en ik, we hadden er heel wat werk aan, maar hij staat er nu weer bij als nieuw,” vertelt Paul.

Ook de navigator past in het project. Bruno Vienne, van de gelijknamige garage in Deerlijk, zal de nota’s lezen. Paul Lietaer werkte ten tijde van het behalen van de nationale titel en gedurende 20 jaar bij Garage Vienne.

Hij heeft er nog maar 2 km mee gereden, maar Paul Lietaer denkt wel dat hij met de Manta 400 een gooi kan doen naar de nationale titel. “Misschien is hij in de korte bochten minder wendbaar dan een Escort, maar in snelle waaiers zal de Opel wel stabieler zijn. De motor is een topmotor van het Duitse Gerent, net zoals die van Rainer Hermann. Die mechaniek is betrouwbaar. De schokdempers zijn nog altijd van Bilstein.”

Paul Lietaer begint alvast aan het seizoen in de Rally van Haspengouw. Een deelname in Spa is nog niet zeker. Misschien ga ik daar wel rijden met de Subaru…

Bron: BRC, foto Paul Lietaer fanpage – facebook.

You may also like
Paul Lietaer wedt op twee paarden in 2019
HBRC: Lietaer kampioen, 30 jaar later
Paul Lietaer op een zucht van de Belgische titel
HBRC: grote delegatie ‘Historics’ aan de start