Home > #Hoofdnieuws > ConXion Omloop van Vlaanderen is springlevend

ConXion Omloop van Vlaanderen is springlevend

De laatste weken deden er verschillende geruchten de ronde, maar met deze nieuwsbrief wenst KAMV duidelijkheid te scheppen.

Onder-voorzitter Christof Seynaeve neemt het woord: “Na de 58ste editie van de ConXion Omloop Van Vlaanderen heeft Joost Demeestere besloten zijn functie als voorzitter ter beschikking te stellen. De KAMV wil Joost nog eens van harte bedanken voor zijn jarenlange inzet, maar ondertussen vergde het even wat tijd om de verschillende functies binnen het bestuur in te vullen.Tijdens onze laatste bestuursvergadering hebben we nu ook een nieuwe voorzitter verkozen… Met trots stellen we Yves Olivier als onze nieuwe voorzitter voor.”

Yves Olivier is alom gekend in de autosportwereld waar hij zijn sporen verdiende in het circuit gebeuren. Van het Belgisch kartkampioenschap, de Formule Ford Benelux, Duits Formule Renault en Formule 3 Kampioenschap, tot aan het Formule 3000 Kampioenschap. Na de éénzitters kwamen twee seizoenen DTM met Opel. In 2003 volgde nog een jaartje de V8 Starserie. Yves heeft niet alleen een groot hart voor de autosport, maar is eveneens bedrijfsleider van Olivier Construct en voorzitter van voetbalclub KSV Roeselare.

“Tevens verwelkomen we maar liefst zeven nieuwe leden: naast mensen met ruime ervaring in de autosport ook jonge wolven die volop gemotiveerd zijn om onze club de nodige diensten te bewijzen. Samen gaan we ons ten volle inzetten om de komende jaren topedities te organiseren.”

Yves en het bestuur willen de deelnemers en hun teams meer verwennen door extra bijstand, ambiance en promotie aan te bieden.”We stellen een tweedaagse rally voor, met zeven verschillende aantrekkelijke proeven waaronder enkele extra lange. In totaal wordt dit meer dan 200 kilometer tegen de klok.”

Maar er is nog meer vernieuwing op til …

“De toeschouwers krijgen meer interactie met de deelnemers, sportieve sfeer in ons rallycentrum JB Motorsport en een meer centrale rol in de beleving van onze rally. De verzorgde publiekspunten worden meer uitgebouwd, en een deel ervan zullen toegankelijk voor mindervaliden zijn.

Om dit in goede banen te leiden rekenen we opnieuw op de tomeloze inzet van de baanposten en stewards die we zullen bedanken door hen op een ludieke manier extra in de bloemetjes te zetten.

Het VIP gedeelte zal met enkele vernieuwingen en extra animatie een ideale plaats om te netwerken worden.

Daarnaast wil de club zich meer engageren voor de lokale non-profit organisaties en komt het ecologische aspect aan bod met het uitbouwen van onze E rally.

De ConXion Omloop kan onmogelijk goed verlopen zonder de medewerking van de lokale overheden. Wij danken daarom de stad Roeselare en de andere gemeentebesturen voor hun belangrijke bijdrage in de organisatie van onze rally.”

Het bestuur onderstreept onomwonden de doelstelling om de ConXion Omloop van Vlaanderen opnieuw tot de absolute top van de Belgische rallysportwereld te brengen. “We wachten daarvoor niet tot onze 60ste jubileumeditie, maar reeds dit jaar gaan wij met de 59ste uitgave met onze vernieuwingen van start.”

Save the date, vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september.

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50