Home > #Hoofdnieuws > Snijers weer met Porsche in Belgian Rally Championship

Snijers weer met Porsche in Belgian Rally Championship

Patrick Snijers en co-rijder Luc Bouchat nemen dit jaar deel aan alle wedstrijden van het BK rally. De Limburger maakte zijn plannen dinsdagnamiddag bekend via een livestream vanuit het atelier van Bernard Munster Autosport. Snijers geniet de steun van Maes Containers, een nieuwe partner die zijn eerste stappen in de autosport zet.

Het is al van 2012 geleden dat Patrick Snijers nog eens deelnam aan een volledige BK campagne. Zijn laatste zege in het Belgisch Kampioenschap dateert van 2013. Toen won Snijers de East Belgian Rally aan het stuur van een Porsche 997 GT3. “Het kan eigenlijk niets anders dan een Porsche zijn waarmee ik ga rijden” glimlacht Patrick Snijers. “Ik heb aan het stuur van deze wagen in het verleden zoveel plezier beleefd en vooral heel veel fans weten te plezieren. Met deze wagen slaag ik erin om snel en spectaculair te zijn. Met de huidige generatie R5 wagens hoeven we ons geen begoochelingen te maken over een algemene zege, hoewel je weet nooit. Elke wedstrijd moet gereden worden. De ambitie van Luc en mezelf is om dit seizoen de titel te pakken in de GT klasse. Als we erin slagen om in elke wedstrijd punten te scoren dan zou de top 3 algemeen wel eens mogelijk kunnen zijn. Maar we gaan het niet cadeau krijgen. Er zijn nog snelle rijders met goede wagens die hetzelfde ambiëren als wij. Ik zal goed moeten zijn net zoals de nota’s van mijn Luc in orde moeten zijn en BMA het beste van zichzelf moet geven. Als je dat alles bij elkaar neemt dan heb je een heleboel ervaring in één team en dat is een voordeel.”

Maes Containers is een nieuwe naam in de Belgische rallysport. “De thuisbasis van Maes Containers is Tessenderlo, niet toevallig de plaats waar ik ben opgegroeid” zegt Patrick Snijers. “Yves Maes wil zijn zaak via de rallysport verder uitbouwen. Luc en ik zullen de kleuren van Maes Containers van Ieper tot Saint Vith uitdragen en proberen waardige ambassadeurs te zijn.”

“Ik kijk enorm uit naar de Haspengouw rally” zegt co-rijder Luc Bouchat. “Ik kan haast niet wachten om te starten. Dit is een mooi project en ik ben blij dat ik eraan mee kan werken. Dank aan Yves Maes, en iedereen die dit project een warm hart toedraagt, om ons het vertrouwen te geven. We gaan er alles aan doen om overal het beste van onszelf te geven en Maes Containers waardig te vertegenwoordigen. De ambitie is om Yves eind dit jaar de titel in de GT klasse te schenken.”

Patrick Snijers en Luc Bouchat debuteren met de Porsche 997 GT3 in de rally van Haspengouw eind deze maand.

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Benjamin Paque vicekampioen
24H Series Mugello: bijna 50 inschrijvingen
Porsche Carrera Cup Benelux: Hans Weijs Motorsport doet zijn intrede