Home > Rally > ERC > In een notendop: : EK Rally / ERC 2018

In een notendop: : EK Rally / ERC 2018

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

ERC Junior U28 kampioen Marijan Griebel krijgt een droomkans aangeboden door Peugeot Deutschland in 2018. Griebel haalde in 2016 de Junior titel en in 2017 de “under-28” Junior titel. In 2018 zal hij uitkomen in het Duitse kampioenschap en in het ERC op een Peugeot 208 T16 van de Duitse Peugeot invoerder.

 

 

 

De Hongaar Tibor Érdi Jr wil dan weer zijn ERC2 titel verdedigen. Érdi Jr haalde het in 2017 in de afsluitende Rally Liepaja van Zelindo Melegari. Hij wil nu met de Lancer Evo de eerste zijn die twee opeenvolgende titels haalt in de productieklasse van het ERC.

 

 


Het ERC is populair in Hongarije. Norbert Herczig zal het FIA European Rally Championship rijden in 2018 op een Skoda Fabia R5. Herczig is viervoudig Hongaars rallykampioen en kan rekenen op de steun van de Hongaarse oliemaatsschappij “Mol”.

Voor ERC Coordinator Jean-Baptiste Ley is Herczig een voorbeeld van de opzet van het ERC. “Het kampioenschap wil aan rijders een platform bieden om de overstap te maken van de nationale naar de internationale competitie

 

  • De jonge Oostenrijker Simon Wagner wil dan weer in de voetsporen treden van zijn “junior” voorgangers Lefevbre en Huttunen. Hij stapt in het FIA ERC Junior Under 27. Hij haalde al een podium vorig seizoen in Zlin, met de Barum Rally. Hij mikt op de titel en de daarbij horende cheque van 100.000 euro van ERC promoter Eurosport Events voor de uitbouw van zijn verdere carrière.
  • De Portugees Aloísio Monteiro is een andere rijder die aansluit bij het FIA European Rally Championship. Hij zal een programma afwerken van 6 rally’s in 2018. De keuze van de wagen ligt nog open…

De openingsmanche van het ERC is de “Azores Airlines Rally” van 22 tot 24 maart.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
FIA ERC Fafe: Mikko Heikkilä neemt de leiding terug over na dag twee
FIA ERC Fafe: Mads Østberg neemt leiding terug over na KP4
FIA ERC Fafe: Ricardo Teodósio leider na KP1
De autosport dit weekend: FIA ERC en Supercars