Home > #Hoofdnieuws > Thierry Neuville: met dank aan broer Yanick

Thierry Neuville: met dank aan broer Yanick

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Hij won met grote overmacht in 2017 maar evolueerde buiten categorie dit jaar. Thierry Neuville (bijgestaan door Nicolas Gilsoul) domineerde opnieuw de wedstrijd. Hij had kunnen winnen met 153 punten (of meer dan tweeëneenhalve minuut) voorsprong als zijn kleine Opel Corsa A niet een ietsje te veel was gewijzigd sedert de tijd dat het wagentje pas op de markt verscheen. Daardoor beantwoordde de wagen niet meer aan de filosofie van deze historic wedstrijd.

Dat nam niet weg dat we zeer tevreden waren om hem aan de start te zien verschijnen. Onze driedubbele vicewereldkampioen droeg bij tot het populaire succes van het evenement en hij was zelf heel blij om deel uit te maken van dit grote Belgische rallyfeest. “Eerlijk gezegd heb ik me geamuseerd”, lacht de Hyundai rijder aan de finish. “Ik had nooit gedacht dat ik me zo zou kunnen amuseren met deze kleine, zeer betrouwbare wagen. Ik wil alle personen bedanken die deze operatie mogelijk maakten. Eerst en vooral mijn broer Yanick die deze wagen in ons atelier in Sankt-Vith in elkaar heeft geknutseld. Nu heb ik een jaar de tijd om te overleggen met welk materiaal ik hier volgend jaar zal terugkeren. Een rijder wil altijd meer vermogen. We zullen wel zien…”

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Legend Boucles: tweede op rij voor Van Dalen-Minguet
Legend Boucles: Blérot en Dauby, rijders uit de regio winnen BMW dubbelslag
Legend Boucles: Hirvonen en Duez aan het werk
Legend Boucles: wat u moet weten