Home > #Hoofdnieuws > Dries Vanthoor: ‘Een zege is een zege’

Dries Vanthoor: ‘Een zege is een zege’

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Bij hun eerste bezoek aan het Mount Panorama Circuit pakte het WRT Audi Sport Team de zege in de Bathurst 12 Hour. Robin Frijns, Dries Vanthoor en Stuart Leonard werden als winnaars uitgeroepen met nog een goede 7 minuten op de klok, nadat een zware crash drie wagens uitschakelde bovenop de heuvel van Mount Panorama. Met de Mercedes-AMG van het Team SunEnergy1 Racing en de Porsche van Black Swan Racing stonden er drie constructeurs op het podium.

De eindspurt in de ze 12-uurs race werd ingezet toen de Audi Sport Team MPC wagen transmissieproblemen kreeg met nog een goede 90 minuten te gaan. Dat zette de regerende kampioen in de Intercontinental GT Challenge Markus Winkelhock buiten spel. Samen met Chris Mies en Christopher Haase had hij tot dan geen enkel foutje gemaakt. Bij de daaropvolgende safety car procedure kon er dan gegokt worden op het benzineverbruik, daardoor dienden de rijders in de top 5 bijzonder spaarzaam te rijden . En 20 minuten voor het einde van de race was er dan een incident waarbij drie wagens betrokken raakten, bovenop de top van Mount Panorama. Door de brokstukken was de weg versperd en trok de raceleiding de rode vlag. Geven we nog mee dat bij die crash niemand gewond raakte.

Dries Vanthoor: “Iedereen is OK. Dat is het belangrijkste!”

“Vorig jaar hadden we het geluk niet aan onze zijde”, vertelt Robin Frijns van het zegevierende Audi Sport Team WRT, “en ook dit jaar verliep de start van de race niet zonder problemen. Tijdens de openingsuren hadden we geen radioverbinding en dat maakte de timing voor de pitstops lastig. Op het einde van de race dienden we brandstof te sparen maar we konden de voorsprong wel behouden. Dat was ook moeilijk. Maar ik ben blij dat we het gehaald hebben. We hadden een lastige week, maar de race verliep perfect.”

Onze landgenoot Dries Vanthoor was vooral onder de indruk van de gebeurtenissen in de eindfase. “Ik hoor dat de jongens die betrokken waren bijde crash allemaal OK zijn. Dat is het belangrijkste! Er hing een vreemde sfeer in de pits op het einde van de race, toen de rode vlag werd uitgehaald. Het is misschien iet hetzelfde als zegevierend over de finish te gaan, maar een overwinning is een overwinning. Robin reed twee fantastische stints op het einde. Dit resultaat geeft aan dat WRT een zeer goed voorbereid team is.”

De volgende ronde van de Intercontinental GT Challenge is de Total 24 Hours of Spa, van 26 tot 29 juli.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]