Home > #Hoofdnieuws > Dries Vanthoor wint Bathurst 12 Hours!

Dries Vanthoor wint Bathurst 12 Hours!

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Het AUDI Sport Team WRT haalde de zege binnen in de 2018 editie van de Bathurst 12 Hour. De wagen met nummer 37 werd bemand door Robin Frijns, Stuart Leonard en Dries Vanthoor nadat een zware crash de oorzaak was van een rode vlag in de eindfases van de race.

Zij eindigden voor de #75 SunEnergy1Racing Mercedes-AMG GT3 van Kenny Habul, Tristan Vautier, Jamie Whincup en Raffaele Marciello. De derde podiumtrede werd gevuld door de winnaar van de Klasse A Pro-Am, de #540 Black Swan Racing Porsche van Tim Pappas, Jeroen Bleekemolen, Luca Stolz en Marc Lieb.
WRT stond aan de leiding van de race toen een zware crash bovenop de heuvel een vroegtijdig einde maakte aan de race. Betrokken bij het ongeval waren de #69 Supabarn Audi R8 LMS van Ash Walsh, de #19 Mercedes-AMG GT3 van John Martin en de #95 MARC Cars van Bryce Fullwood.

Noteren we op de 5de plaats Laurens Vanthoor, Kevin Estre en Earl Bamber (Porsche 911 GT3 R), en op de 27ste plaats de Audi R8 LMS van Tander, Van der Linde en Frederic Vervisch.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]