Home > F1 > In een notendop: Formule 1

In een notendop: Formule 1

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Wijziging in de WEC kalender?

Verandert de datum van de FIA WEC meeting op Fuji? Deze staat gepland voor 21 oktober maar dat valt samen met de F1 GP van de USA. Er gaan nu geruchten dat Toyota, dat eigenaar is van het circuit van Fuji, deze datum zou willen verleggen om aan hun nieuwe poulain Alonso toe te laten om deel te nemen. Een wedstrijd die van datum zou veranderen omwille van een deelnemer? Het moet zowat een unicum zijn… En onnodig te vertellen dat de andere rijders in het FIA WEC kampioenschap deze gang van zaken amper kunnen appreciëren.

Liberty Media wil F1 zonder gridgirls en met ander Europees tijdschema

Ook de Amerikaanse eigenaars van de F1, Liberty Media, lieten zich opmerken vorige week. Eerst en vooral werd er beslist dat gridgirls “niet meer van deze tijd” zijn en dus verdwijnen uit het beeld van de zelfuitgeroepen topcategorie van de autosport.

Maar er is nog meer want Liberty Media maakte bekend dat de starttijd van de Europese grote prijzen wordt gewijzigd. Stond die vroeger zowat geijkt op 14u00, dan wordt die in de toekomst … 15u10! Voor Liberty zijn die extra tien minuten nodig omdat bij een start op het uur, de TV zenders exact op die tijd met de live uitzendingen beginnen en dus “de spannende aanloop naar een start van een wedstrijd missen…”

Niki Lauda opnieuw in de lucht

De Mercedes zegsman en oud-F1 kampioen kocht op het einde van januari zijn luchtvaartmaatschappij “Niki” terug. Eerder werd de luchtvaartmaatschappij van Niki Lauda in handen gegeven van Air Berlin, maar de Duitse low-cost maatschappij ging op de fles. Lauda kreeg vervolgens gelijk van de Oostenrijkse handelsrechtbank die hem “Niki” opnieuw liet overnemen, voor de neus weg van gerenommeerde spelers als zeg maar, British Airways! Air Berlin maakt ondertussen deel uit van het Duitse “Lufthansa”

 

(foto: formula1.com)

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Starttijden
Grand Prix wedstrijden
(lokale tijd!)

Australië – 16:10
Bahrain – 18:10
China – 14:10
Azerbaijan – 16:10
Spanje – 15:10
Monaco – 15:10
Canada – 14:10
Frankrijk – 16:10
Oostenrijk – 15:10
Groot-Brittannië – 14:10
Duitsland – 15:10
Hongarije – 15:10
België – 15:10
Italië – 15:10
Singapore – 20:10
Rusland – 14:10
Japan – 14:10
USA – 13:10
Mexico – 13:10
Brazilië – 15:10
Abu Dhabi – 17:10

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?