Home > #Hoofdnieuws > Andreas Bakkerud naar EKS RX

Andreas Bakkerud naar EKS RX

De Noor Andreas Bakkerud zal het WK Rallycross dit seizoen betwisten voor EKS RX, het team van de Zweed Mattias Ekström. Die laatste zei afgelopen maandag vaarwel aan DTM om resoluut voor een nieuwe wereldtitel in rallycross te gaan, mèt opnieuw steun van Audi. Het strijdwapen voor Bakkerud en Ekström? Een nieuwe “Audi S1 EKS RX Quattro”.

De Fin Toomas Heikkinen en de Let Reinis Nitiss verlieten afgelopen winter het team. Heikkinen zorgde samen met Ekström nog voor de titel bij de teams in 2016, maar kon zich vorig jaar niet helemaal doorzetten. Ook Nitiss kon nooit het tempo van Ekström zelf bijbenen. Met de toevoeging van Bakkerud is EKS RX meer dan voldoende gewapend om in de eerste plaats Volkswagen (PSRX van Petter Solberg) en ook Peugeot (Sébastien Loeb) het vuur aan de schenen te leggen wanneer we over de titel bij rijders of teams spreken.

Ekström: “Met steun van Audi kunnen we voluit aanvallen. Het doel voor 2018 is duidelijk. We strijden om de titel bij rijders èn teams. Het is duidelijk dat we een aantal wijzigingen moèsten doorvoeren. Daarom bouwen we twee nieuwe wagens om te kunnen wedijveren met Peugeot en Volkswagen.”

Bakkerud op zijn beurt reed de voorbije seizoen voor Hoonigan Racing met een Ford Focus RS en behaalde in 2016 drie overwinningen om zo derde te eindigen in het kampioenschap. In 2017 lukte het de Noor niet om gelijkaardige resultaten te behalen. “Het is een eer om in Mattias’ team te rijden“, geeft Bakkerud mee.  “Ik volgde de voorbije seizoenen van nabij de ontwikkelingen van EKS. Samen met het team wil ik nu de volgende stap in mijn carrière te zetten en te strijden voor de titel.”

Tot besluit was er ook nog een woord van Dieter Gass, hoofd van Audi Motorsport: “We verzamelden heel wat positieve ervaringen afgelopen jaar in het WK Rallycross en zijn overtuigd van het groeipotentieel van deze sport. Op middellange termijn hopen we ook electrisch aangedreven wagens in het veld te zien, want dat is ook één van de belangrijke zaken voor Audi, ook in motorsport.”

(foto J Dingenen, Bakkerud en Ekström aan de praat in Barcelona 2017)

You may also like
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
WRX 2023: terug naar Mettet
WRX en Euro RX: kampioenen winnen op de Nürburgring
WK en Euro RX: Johan Kristoffersson en Jan Cerny leiden in Duitsland