Home > Rally > Nicolas Gilsoul blikt terug op Monte 2018

Nicolas Gilsoul blikt terug op Monte 2018

“Een nieuw seizoen, nieuwe hoop, nieuwe ambities. En zoals ieder jaar begint het kampioenschap in het Prinsdom van Monaco.
Ik heb altijd al van de Monte gehouden, het is een permanente uitdaging voor de teams en waarschijnlijk de meest mythische rally ter wereld. Hier wordt het minste foutje duur betaald… En jammer genoeg hebben we kosten gemaakt door 4 minuten te verliezen toen onze Hyundai vast kwam te zitten op een sneeuwbank. De weg was helemaal beijzeld en we waren waarschijnlijk 5km/u te snel… Dat is de wedstrijd en dat maakt deel uit van het spel.

Van toen af was ons enige doel om terug op te klimmen in het klassement, ondanks de hinderlagen, ondanks een lekke band op vrijdagochtend die ons 30 seconden kostte, ondanks een ongunstige startpositie op zaterdag… heeft Thierry een intelligente rally gereden, door te pushen, maar zonder onnodige risico’s te nemen. De wagen was perfect van begin tot einde en het team deed nog maar eens een fantastische job. In totaal konden we 5 beste tijden rijden en eindigen we op de 5de plaats, met 4 bonuspunten die we pakten in de Powerstage.

Elk punt telt voor de titelstrijd, het was belangrijk om de moed erin te houden en terug op te klimmen in het klassement. Job done.

Dit was mijn 7de Monte, waarbij je ook nog 7 Monte Historics moet voegen… en elke keer beleefde ik hetzelfde intense genot. Ik besef hoeveel geluk ik heb deel te mogen uitmaken van het WRC-avontuur. Onze sport is in een nieuw gouden tijdperk beland en ik ben ongelooflijk fier eraan mee te werken.

Op naar Zweden!”