Home > #Hoofdnieuws > Ogier controleert, Neuville op puntenjacht

Ogier controleert, Neuville op puntenjacht

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Op het einde van de eerste lus was het Elfyn Evans die uiteindelijk zijn scratch meepikte, voor de Toyota van Tanak (+0.3s) en Neuville (+0.7s) Zijn teamgenoot Sebastien Ogier blijft aan de leiding van de rally maar stelde zich tevreden met een 4de plaats in KP5. Problemen waren er voor Craig Breen, nog altijd aan het worstelen met remproblemen op de Citroën. Hij moest uiteindelijk Lappi en zijn Toyota laten voorbijgaan op de proef. Ogier blijft dus aan de leiding met 40 seconden voor op Tanak en 47 tellen op Sordo. Neuville houdt zich staande op de 9de plaats, 4’50” achter de leider. “We moeten er op tellen om nog wat posities goed te maken. Een 6de positie is mogelijk denk ik. De bandenkeuze die we vandaag maakten was goed. Dat is niet gemakkelijk in deze omstandigheden. Sommige banden werken goed op bepaalde stukken.

Te noteren: de 15de plaats van De Mevius met de Peugeot 208, derde in WRC2, net voor de Ford Fiesta R5 van Abbring en Pieter Tsjoen, 3 seconden verderop in het klassement.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender