Home > #Hoofdnieuws > Neuville wil wereldkampioen worden

Neuville wil wereldkampioen worden

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/01/neuville-3.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Wij blikken de komende dagen vooruit op het WK Rally 2018 en starten doen we met een nadere blik op onze Belgische vertegenwoordiger in dat WK: Thierry Neuville, uiteraard samen met zijn corijder Nicolas Gilsoul. Onze landgenoten komen ook in 2018 uit voor Hyundai.

Dubai en de Dakar liggen al achter ons, maar veel rust is er niet voor de autosportliefhebber. Donderdagavond start immers de Monte-Carlo, traditioneel de opener van het WK Rally. En nog meer dan in 2017 lijkt deze editie van het WRC een uitmuntende jaargang te worden. Of het meteen ook een eerste Belgische wereldtitel oplevert, dat valt nog af te wachten.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

2017 was een bijzonder jaar in het WRC, want met een gloednieuw reglement en nieuwe, veel krachtigere wagens, was de strijd heel open. De wereldtitel ging naar M Sport Ford en Sébastien Ogier, maar de sterkste man van het seizoen was zonder meer onze Thierry Neuville. Hij won de meeste wedstrijden en chronoproeven, maar maakte ook iets te veel foutjes om de wereldtitel uit Franse handen te houden.

Neuville dan toch?

Eind vorig jaar kreeg Thierry Neuville al de nodige updates op zijn Hyundai i20 WRC mee en het resultaat was een tweede plek in Wales en een zege in Australië. Meteen verzekerde hij zich van een derde titel van vicewereldkampioen in vijf seizoenen. Echter dit seizoen is Neuville duidelijk over zijn ambities: “Een geslaagd seizoen, Dat zou zijn als we wereldkampioen worden.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/01/neuville-2.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Om dat doel te behalen moeten we voorbij Ogier, uiteraard, maar ook voorbij Mikkelsen, Latvala en Tanak”, is de Belg duidelijk over de machtsverhoudingen binnen het WK. De komst van Andreas Mikkelsen zal zonder meer de kansen van de Koreanen op de wereldtitel bij de constructeurs verhogen, “maar onze rijders vertrekken voor de pilotentitel op gelijke voet, er is geen eerste rijder bij ons”, legt Michel Nandan, teammanager bij Hyundai voor het seizoen uit. “Wij hebben zelf ook hard gewerkt om hun auto, die ook soms gebreken toonde, de perfectioneren.”

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

“We zijn al helemaal in de stemming voor het nieuwe seizoen, de Monte-Carlo is een erg speciaal evenement, waar de kleinste fout grote gevolgen kan hebben. We hebben dat vorig jaar zelf meegemaakt. Maar dat is onderdeel van de legende van de Monte. Het is een stevige rally om het seizoen meet te beginnen, en we gaan al onze ervaring van de voorbije jaren nodig hebben om goed te presteren.”

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Thierry Neuville in enkele cijfers:

Geboren op 16 juni 1988

Eerste WK-rally; 2009 Cataluyna

Merken: Citroën, Ford en Hyundai

Aantal starts: 85

Aantal podia: 27

Aantal zeges: 6

Beste WK-resultaat: 2de (2013, 2016 en 2017)

Beste resultaat in Monte Carlo: 3de

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/12/Thierry-Neuville-Driver-of-the-Year-20171.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender