Home > #Hoofdnieuws > Colsoul naar top-5, Sainz zegezeker

Colsoul naar top-5, Sainz zegezeker

In de Dakar zijn de laatste loodjes erg zwaar geweest voor Stéphane Péterhansel en Bernhard Ten Brinke. Peterhansel kende problemen en verloor zijn podiumplaats, de Nederlandse ritwinnaar moest zelfs opgeven in de laatste echte rit van deze Dakar. Vooraan won Nasser al Attiyah nog maar eens een rit. Carlos Sainz van zijn kant is quasi zegezeker.

Tussen San Juan en Cordoba in Argentinië was de Qatarees weer maar eens de snelste en zonder zijn fratsen eerder had hij deze Dakar ook kunnen winnen. Winnen zal dus niet voor de Toyota-rijder zijn, maar wel voor Carlos Sainz (Peugeot), die een goede drie kwartier bonus overhoudt op Al-Attiyah en meer dan een uur op Giniel de Villiers.

De grote pechvogels van de laatste zware kilometers in deze verrassende Dakar waren zonder meer Bernhard Ten Brinke, die na 570 kilometer zijn Toyota definitief langs de kant moest zetten. Peterhansel had eerder in de rit zijn stuurinrichting beschadigd en zakt zo uit de top 3 weg.

Dat alles maakt dat Jakub Przygonski en Tom Colsoul niet alleen de beste MINI-crew van deze Dakar zijn, ze eindigen ook nog eens knap vijfde algemeen.