Home > #Hoofdnieuws > Bijna liep het nog fout voor Sainz, ritwinst voor Al Attiyah

Bijna liep het nog fout voor Sainz, ritwinst voor Al Attiyah

Nog één echte rit is Carlos Sainz verwijderd van zijn tweede zege in de Dakar. De voormalige wereldkampioen rally kende een moeilijke dag tijdens de 12de etappe, maar houdt toch nog goed 45 minuten bonus over op zijn teamgenoot bij Peugeot, de Fransman Stéphane Peterhansel.

Nasser Al-Attiyah (Toyota) en Stéphane Peterhansel (Peugeot) vochten een stevig duel uit in de rit naar San Juan in Argentinë. De voormalige Olympische medaillewinnaar haalde het uiteindelijk met enkele minuten voor Mister Dakar, meteen de derde etappewinst voor de man uit Qatar. Giniel de Villiers werd in zijn Toyota derde, voor de Mini van Orlando Terranova en Bernhard Ten Brinke (Toyota), ritwinnaar een dag eerder. Jakub Przygonski en Tom Colsoul werden zevende, maar blijven zesde in de stand.

Carlos Sainz (Peugeot) verloor 18 minuten nar een lekke band en problemen met de versnellingsbak en kwam over de finish met alleen nog een derde versnelling. Hij houdt 44’41” over op Stéphane Peterhansel. Nasser Al-Attiyah is derde.

De laatste etappe brengt de deelnemers morgen naar Cordoba over 369 km tegen de chrono en zaterdag volgt nog een korte afsluitende etappe.

 

You may also like
WRC 2023: Ogier in Mexico, Gap weer klaar voor Monte-Carlo
WRC Zweden: zeven Belgen en weer een vloot WRC2-deelnemers
WRC 2023: wat u moet weten voor de start van het seizoen
Dakar 2023: Loeb voor zijn zesde, Al-Attiyah op weg naar zege