Home > #Hoofdnieuws > Geen Sam Dejonghe meer in RACB National Team

Geen Sam Dejonghe meer in RACB National Team

Dit jaar zullen de kleuren van het RACB National Team hoofdzakelijk in het buitenland worden verdedigd, maar ook tijdens enkele Belgische rally’s. De rijders werken en al even ambitieus programma af, zowel op de rallywegen als bij de toerwagens of de eenzitterij. Opvallend, er is geen Vlaming meer bij in het RNT, want Sam Dejonghe verdwijnt na twee seizoenen uit het Belgische nationale team. Guillaume de Mévius, Louis Louka, Denis Dupont en Ulysse De Pauw dragen wel de Belgische kleuren.

Dit seizoen zullen vier vertegenwoordigers de kleuren van het RACB National Team dragen. Guillaume de Mévius en Louis Louka zetten hun leerschool van de Belgische en internationale rally’s verder, aan het stuur van een Peugeot 208 T16. Deze R5-bolide komt nog altijd uit de ateliers van DG Sport.

Ook Denis Dupont zet een extra stap. Dit jaar werkt hij de veelbelovende FIA World Touring Car Cup (WTCR) af, aan het stuur van een Audi RS3 LMS van Comtoyou Racing. Het beste bewijs dat ook de Toerwagen-filière zijn vruchten afwerpt.

Ulysse De Pauw is de meest recente rekruut. Na een hoogstaande selectie werd de jongeman weerhouden door de verantwoordelijken van het RACB National Team. De Pauw is vast van plan een belangrijke rol te spelen in het Frans kampioenschap F4, dat voor hem helemaal nieuw zal zijn.

You may also like
WRC: “Tweede lus was telkens goed” (Guillaume de Mévius)
WRC: Top 10 voor De Mevius in Portugal
WRC: Guillaume de Mévius: “We hebben veel geleerd”
WRC: veel Belgen in Corsica