Home > #Hoofdnieuws > NASCAR Whelen Euro Series én Belcar voor Maxim Pampel in 2018.

NASCAR Whelen Euro Series én Belcar voor Maxim Pampel in 2018.

Voor Belgium Driver Academy en Maxim Pampel begint 2018 alvast met een leuke aankondiging. Na een geslaagde test in Fontenay le Comte (Fr.) eind november 2017 kreeg de 23-jarige youngster uit het Brecht (B) de eerste week van het nieuwe jaar een leuk schrijven van Jérôme Galpin, CEO van de NASCAR Whelen Euro Series. Het goede nieuws: Maxim Pampel is door de organisatie van de NASCAR Whelen Euro Series immers opgenomen in het NWES Driver Recruitment Programm. Pampel zal dit jaar uitkomen in de divisie Elite 2 en heeft ondertussen ook al een team waar hij onder dak is. Naast zijn programma in de NASCAR Whelen Euro Series heeft Maxim ook de zekerheid het Belcar Endurance Championship af te kunnen werken met een Wolf GB08 van Belgium Driver Academy.

“De brief die ik begin januari van Jérôme Galpin ontving bracht mij nog een heel mooi nieuwjaarsgeschenk”, opent Maxim Pampel. “Ik wist dat ik op 30 november 2017 een goede test had afgelegd in Frankrijk, maar ik was natuurlijk niet de enige rijder die daar goed uit de verf kwam. Bovendien was er kort daarna ook nog een groep rijders aan het testen in het Italiaanse Franciacorta en de plaatsjes in het NWES Recruitment Programm zijn beperkt. De bevestiging dat ik bij de uitverkorenen was kwam dus een beetje als een verrassing.”

Maxim Pampel zal dit jaar aantreden in de divisie Elite 2 met een Ford Mustang van het Oostenrijkse team Renauer Motorsport. “Het team is zeer ervaren en bestaat al meer dan 20 jaar. Teamchef Sepp Renauer was destijds zelf actief in de Formule 3 en bij de Sports Cars, alvorens in 1997 zijn eigen team op te richten”, verklaart Maxim Pampel. Ondertussen heeft Renauer Motorsport ervaring opgedaan in Formule Renault, Formule 3, Sportscar Challenge, FIA Sportscar Championship en diverse nationale en internationale GT-kampioenschappen. Sinds 2014 tekent het team present in de NASCAR Whelen Euro Series. “Ik zal niet de enige rijder zijn in Elite 2 bij Renauer Motorsport. Martin Doubek zal er eveneens een wagen besturen en samen willen we natuurlijk zoveel mogelijk punten scoren voor het team. Maar ik realiseer me goed dat dit voor mij een leerjaar wordt. Het is de bedoeling om ervaring op te doen en te groeien. En af en toe in de top 5 rijden zou zeker niet slecht zijn.”

En met de naam van Martin Doubek zijn we meteen ook aan het onderwerp Belcar gekomen. De Wolf GB08 van Belgian Driver Academy zal dit jaar immers het kampioenschap afwerken met Maxim Pampel en… Martin Doubek als vaste rijders. “Ik ben al een tijdje met Martin bevriend en aangezien we dit jaar met de Wolf GB08 opteren voor twee vaste rijders wordt hij dus mijn teamgenoot voor het volledige seizoen. We willen met de Wolf GB08 – die trouwens deze winter een upgrade ondergaat – in het Belcar Endurance Championship scoren op drie fronten. Ten eerste gaan Martin en ik resoluut voor de Junior Titel en onze tweede doelstelling is om daarnaast hoog te scoren voor het algemeen kampioenschap. En last but not least mikken we op een podiumplaats in de 24 Hours of Zolder. Die etmaalrace zullen we dit jaar met drie rijders + een back-up rijder afwerken. Mijn vader Christophe wordt de back-up rijder en wat betreft het andere zitje hebben we mogelijkheden voor een snelle rijder die over een budget beschikt. Geïnteresseerden kunnen ons contacteren via +32 495 26 39 58 of info@belgiumdriveracademy.be”, aldus een gemotiveerde Maxim Pampel.

(persbericht)

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy
Belcar NRF Zolder: Belcar op zaterdag door de lenzen van Roel Ramaekers & Joachim Cieters