Home > #Hoofdnieuws > Hoe was 2017 voor Achiel Boxoen?

Hoe was 2017 voor Achiel Boxoen?

Enkele dagen geleden kondigde Skoda België aan dat Achiel Boxoen ook in 2018 de officiële piloot blijft van de Tsjechische constructeur en dit opnieuw onder de vleugels van Freddy Loix. Wij legden bij Achiel ons oor te luister en polsten naar zijn mening van het afgelopen seizoen en de verwachtingen voor het komende jaar.

Hoe was je seizoen 2017?

2017 was zeer leerrijk voor mij. Persoonlijk vind ik dat we het afgelopen jaar zeer veel progressie gemaakt hebben, wetende dat ik nog maar 12 rally’s in de benen heb. Maar ik steek het niet onder stoelen of banken dat het in het begin zeker niet gemakkelijk was om met de stress om te gaan.

Voor Freddy en Skoda was het vooral belangrijk om de R5 telkens aan de eindmeet te brengen. Hierdoor kan je natuurlijk niet altijd voluit rijden en kan je in feite niet al te veel risico nemen. Het is niet simpel om dat dan nog eens te combineren met sterke tijden neer te zetten. Dat was ook de bedoeling niet voor dit jaar, het doel was om ervaring op te doen en de wagen onder de knie te krijgen, daarin zijn we geslaagd.

Wat was je hoogtepunt?

Mijn hoogtepunt van vorig jaar vond ik toch wel Roeselare, daar heb ik zo constant mogelijk proberen te rijden en heb ik toch wel mijn grenzen een beetje kunnen verleggen. Het scheelde soms niet veel maar ook dat hoort er natuurlijk bij als je wat sneller begint te rijden. Spijtig dat we daar de 3e plaats net niet te pakken hadden.

Wat brengt 2018?

Dit jaar gaan we proberen om het tempo op te drijven en de achterstand op de top te verkleinen. Men kan natuurlijk wel niet verwachten dat wij onmiddellijk met een Princen of Verschueren, die al meerdere jaren op topniveau rijden, meekunnen. Dat zou ook onlogisch zijn natuurlijk. Ook al denken velen er anders over, rally is en blijft een sport waar ervaring super belangrijk is.

Foto Skoda Fabia R5: Giovanni Declercq (RallyandRaces)

You may also like
BRC 2023: Jos Verstappen en Renaud Jamoul met Skoda
Arctic rally: plezier op ijs en sneeuw, met onder meer ex-F1-winnaar Heikki Kovalainen
Industrie: SKODA lijdt onder de coronacrisis, dat tonen de cijfers van het eerste kwartaal aan
Wat doet Sébastien Bedoret in corona-tijden?