Home > #Hoofdnieuws > Yves Matton niet meer aan het roer van Citroën Racing

Yves Matton niet meer aan het roer van Citroën Racing

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Een verbazende tweet levert ons één van de hoofdpunten van de dag: Yves Matton verlaat zijn post als verantwoordelijke van de competitie afdeling van Citroën en dat op enkele dagen van het startschot van jet WK Rally in Monte-Carlo…

Onze landgenoot Yves Matton gaat naar de FIA waar hij de “rally manager” zal worden. Die functie zal hij invullen vanaf 7 februari.  Hij moet er een strategische visie opstellen voor de tak rally en rally-raid en het in goede banen leiden van reglementeringen en commissies. Matton begon zijn carrière als “teammanager” bij het Antwerpse Future World en hij stapte tijdens Rally van Portugal in 2001 over naar Kronos Racing. Vanaf 2002 koppelde hij die arbeid met een logistieke functie bij Citroën Sport, onder baas Guy Fréquelin. Parallel startte hij binnen de gebouwen van Kronos Racing de structuur van MY Racing, waarna hij Naninne verliet voor Citroën Sport.

Bij Citroën wordt hij afgelost door de Fransman Pierre Budar (foto Citroën/twitter), die eerder verantwoordelijk was voor het programma met de Peugeot 308 TCR en de Citroën C3 R5.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/01/098310_wrc_matton_y_italy.jpeg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50