Home > #Hoofdnieuws > Sainz grote winnaar van 7de etappe

Sainz grote winnaar van 7de etappe

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/01/dakar2.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

De rit van La Paz naar Uyuni, de zevende van deze Dakar, heeft voor een onverwachte ommekeer gezorgd. De ijzersterke leider Stéphane Peterhansel kende een probleem onderweg en zijn Peugeot kon pas na bijna twee uur weer vertrekken. Carlos Sainz won dus niet alleen de rit, de Spaanse ex-wereldkampioen rally is meteen ook de nieuwe leider van deze boeiende Dakar. Hij haalde het voor Giniel De Villiers en Nasser Al-Attiyah, nu meteen ook de nummers twee en drie in de tussenstand, weliswaar op meer dan een uur van de Spaanse leider.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

De situatie in de Dakar is nu plots helemaal omgekeerd. Peugeot leidt nog wel, met Sainz die een stevige voorsprong heeft, maar met De Villiers, Al-Attiyah en Ten Brinke achter hem, en nog één week harde Dakar voor de boeg, is er nog niets gezegd of geschreven. Ondertussen schuiven ook Jakub Przygonski en Tom Colsoul richting de top-5, en zij zijn meteen ook de enige hooggeplaatste MINI in deze onvoorspelbare Dakar. Peugeot leek gewonnen spel te hebben, maar na de problemen van Despres, de opgave van Loeb en nu dus Peterhansel die in de brokken deelt, lijkt de wedstrijd weer helemaal open.

Morgen staat de langste rit op het menu, met bijna 500 km tegen de chrono, tussen Uyuni en Tupiza, over weer maar eens grote hoogten.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/01/dakar1.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]