Home > #Hoofdnieuws > Boonen en QSR Racing met podium in 24u Dubai (Cup1)

Boonen en QSR Racing met podium in 24u Dubai (Cup1)

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Met een 90-tal wagens aan de start werd de 13de editie van de 24H Dubai ook dit jaar een succes. Het QSR Racing Team van Stefaan Schoonjans nam er voor de derde opeenvolgende maal deel met een BMW M235i en scoorde na de winst van 2016 in de klasse Cup 1 ook dit jaar een podiumplaats. Het QSR-vijftal bestaande Jimmy De Breucker, Mario Timmers, Rodrigue Gillion, Tom Boonen en Simon Klemund stuurde de BMW onder het startnummer 154 naar een fraaie derde plaats in een sterke Cup 1 klasse.

Het was spannend in onze klasse en als je ziet dat de top drie na 24 uren racen slechts een drietal ronden van elkaar gescheiden is, dan heb je meteen ook het bewijs van de spannende strijd”, zegt Stefaan Schoonjans een uurtje na het einde van de race. “Het was tevens een sportieve strijd en ik wil dan ook heel graag de winnaars (Hofor Racing) en de tweede (Sorg Rennsport) feliciteren met hun prestatie. De volgorde binnen de top drie in de klasse Cup 1 werd grotendeels bepaald door de Code 60 neutralisaties en daarbij komt natuurlijk een portie geluk kijken. Helaas speelden die neutralisaties niet echt in ons voordeel, maar het had even goed anders kunnen uitdraaien. Ik ben tevreden en fier op de rijders, die stuk voor stuk een prima job deden. En eveneens een pluim voor onze volledige crew, die onder de leiding van onze nieuwe teamchef Jo Jamers het beste van zichzelf gaven”, aldus de QSR-teameigenaar.

Voor die nieuwe teamchef heeft de race in Dubai niet veel geheimen, want hij stond er al diverse keren aan de start met een team. “Toch is het telkens weer een ander verhaal en schuilt geluk in een klein hoekje”, verklaart Jo Jamers. “Veel grote tegenslagen kenden we niet. We hadden wel een lichte aanrijding waarbij een stuurstang geraakt werd. En we verloren tijdens een lange Code 60 situatie bijna een ronde doordat de wagen die voor onze BMW reed veel te traag onderweg was. Maar dat is natuurlijk iets dat je zelf niet in de hand hebt. Voor de rest bleven we uit de problemen en dat is al een kunst op zich in een dergelijk deelnemersveld”, vertelt ons Jo Jamers. Ik denk Stefaan en ik samen met de rijders en het volledige team mogen spreken van een goede prestatie en kunnen terugblikken op een geslaagde etmaalrace. Onze campagne in de 24H Series en de TCE Series is in elk geval met een positieve noot ingezet”, besluit Jamers.

Ook Tom Boonen blikt positief terug. Voor hem was het de eerste kennismaking met de 24H Dubai. “Ik heb ´s nachts twee rijbeurten afgewerkt en dan nog een beurt op zaterdag. Het was druk op de baan en het was niet steeds eenvoudig om de vele valstrikken te vermijden. Dat is aardig gelukt en ik kon constante tijden laten noteren, wat me tevreden stemt. We hebben als team een goede prestatie geleverd en wat dat betreft is 2018 alvast goed begonnen voor ons.

(pers)

[/et_pb_text][et_pb_gallery _builder_version=”3.0.72″ show_title_and_caption=”on” show_pagination=”on” gallery_ids=”12915,12916,12917,12918″ fullwidth=”off” orientation=”landscape” zoom_icon_color=”#dd0000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” background_layout=”light” border_style=”solid” title_font_size=”9″ /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]