Home > Circuit > QSR werkt goede kwalificaties in Dubai af

QSR werkt goede kwalificaties in Dubai af

Vandaag werden in Dubai de kwalificaties afgewerkt voor de etmaalrace die er morgen en overmorgen verreden wordt, met aan de start natuurlijk ook de #154 BMW M235i van het QSR Racing Team. Net vóór de kwalificatiesessie hadden de troepen van Stefaan Schoonjans al een rustige probleemloze vrije training achter de kiezen. Tijdens de 45 minuten durende chronosessie werden geen risico´s genomen om op de pole positie in de klasse CUP1 te jagen. Toch is de door Jimmy De Breucker gerealiseerde tijd duidelijk sneller dan de chrono van vorig jaar. Tot op heden verloopt dus alles zoals gepland voor de rijders Jimmy De Breucker, Mario Timmers, Rodrigue Gillion, Tom Boonen en Simon Klemund.

Jimmy nam de sessie voor zijn rekening en reed naar een sterke tijd van 2.19.887”, verklaart teambaas Stefaan Schoonjans. “In de wetenschap dat ons deze avond nog een nachttraining te wachten staat en morgen dan de etmaalrace van start gaat hebben we besloten niet te pushen. De laatste 15 minuten hebben we de wagen zelfs in de pitlane gehouden om zo motor en versnellingsbak te sparen. Of we in onze klasse als vierde of als vijfde starten in deze race over 24 uren maakt immers niet veel uit. Het belangrijkste is dat tot nu toe alles volgens planning verloopt en dat we nog geen enkel probleem kenden. Hopelijk kunnen we dat zaterdag na de finish ook zeggen”, besluit een goedschalkse Stefaan Schoonjans.

De race in Dubai gaat van start op vrijdag 12 januari om 14u lokale tijd (11u CET), om er 24 uren later op zaterdag te worden afgevlagd.

(persbericht)