Home > Circuit > Tom Boonen met QSR in Dubai!

Tom Boonen met QSR in Dubai!

Voor het derde opeenvolgende jaar staat het QSR Racing Team van Stefaan Schoonjans aan de start van de 24 Uren van Dubai, de seizoensopener qua endurance racerij. In tegenstelling tot de eerdere plannen wordt er niet aangetreden met de nagelnieuwe Mercedes AMG GT4, maar wel met de vertrouwde BMW M235i Cup. Ook de rijders die voor QSR in actie komen zijn ondertussen quasi allemaal bekende gezichten bij het team.

De laattijdige levering van de Mercedes AMG GT4 heeft ons doen besluiten om terug te grijpen naar de BMW M235i Cup”, vertelt Stefaan Schoonjans. “Het had echt geen zin om hals over kop die Mercedes op een vliegtuig te plaatsen en dan in Dubai geconfronteerd te worden met een wagen die we niet kennen. Bovenal diende ook nog het endurance pakket gemonteerd te worden en zouden we na de laattijdige levering in tijdsnood zijn geraakt. Dus het wordt de BMW in de Cup1-klasse en de bolide krijgt de sporen van Jimmy De Breucker, Mario Timmers, Rodrigue Gillion, Tom Boonen en een nieuwkomer in ons team: de 16-jarige Duitser Simon Klemund.

Dat de jonge Klemund het team komt vervoegen is geen verrassing want de gesprekken waren reeds langere tijd aan de gang. Maar de naam van die andere nieuweling in het team zal bij vele autosportliefhebbers wel als “onverwacht” worden beschouwd. Niemand minder dan voormalig teameigenaar Jo Jamers koos er immers voor om dit jaar de taak van teamchef op zich te nemen. Hij zal dat doen in de diverse competities waarin QSR Racing aantreedt en brengt een pak ervaring met zich mee. “Het zal misschien voor velen als een verrassende wending worden beschouwd, maar eigenlijk is het voor mij een logische keuze”, aldus Jo Jamers. “Ik ken Stefaan al geruime tijd en we hebben het de afgelopen maanden herhaaldelijk gehad over een samenwerking. Vanaf deze 24 Uren van Dubai neem ik dan ook de taak van teamchef op mij. Dat is trouwens een wedstrijd waarmee ik goed bekend ben, want ik heb er destijds met mijn team First Motorsport deelgenomen. Natuurlijk is het jammer dat we de Mercedes AMG GT4 te laat geleverd kregen voor een deelname aan deze race, maar met de BMW M235i hebben we een betrouwbaar ijzer in het vuur en gaan we resoluut voor het podium in de klasse.

En er is zelfs nog een derde nieuwkomer bij QSR Racing. Sinds enkele dagen beschikken de troepen van Stefaan Schoonjans immers ook over een Porsche 991 GT3 Cup. Deze wagen, uitgerust met een 3,8 liter krachtbron, is net zoals 2 exemplaren van de BMW M235i en een BMW Clubsport door QSR Racing inzetbaar in het Belcar Endurance Championship en/of de 24H series. Geïnteresseerden kunnen Stefaan Schoonjans contacteren via 0476/403403.

(persbericht)

You may also like
Porsche Challenge Middle East: wat een weekend voor Ghislain Cordeel
In een notendop: GT
IGTC Bathurst: 28 wagens voor start van seizoen
Autosport: de stand van zaken