Home > F1 > In een notendop: Formule 1

In een notendop: Formule 1

Nicholas Latifi zal de nieuwe testrijder worden van Force India. De 22-jarige Canadees reed de voorbije jaren in de GP2/F2 met het team DAMS. Hij reed al diverse vrijdagochtendsessies voor Force India en deed ook testwerk met de Renault RS17 en de wagen uit 2012 in Budapest.

 

Gaat Williams de Russische toer op?

Lance Stroll blijft. Dat lijkt wel een zekerheid. De Canadees deed het bijna even goed als de gevestigde waarde Massa (wel op zijn prepensioen) met 40 punten tegen 43 punten. Bovendien heeft Stroll (en dan vooral papa Stroll) nog een stevige finianciële inbreng. Maar voor het tweede zitje kijkt Williams voorlopig nog steeds naar Sirotkin, Kubica en Kvyat. Kubica leek aanvankelijk favoriet maar de jonge Rus Sirotkin deed het in Abu Dhabi beter met het bandenmanagement. En ondertussen kwam ook Kvyat op de proppen. De iets ontstuimigere Rus heeft wel onmiddellijk bruikbare F1 ervaring en de steun van bijkomende Russische geldschieters… Wie zal het worden?

(foto: williamsf1)

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?