Home > #Hoofdnieuws > Hoe was 2017 voor… Joël Uylenbroeck?

Hoe was 2017 voor… Joël Uylenbroeck?

[et_pb_section bb_built=”1″ _builder_version=”3.0.72″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/01/autosportwereld.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Joël Uylenbroeck heeft een mooi seizoen achter de rug en zal 2017 niet snel vergeten. Hij kwam uit in het Belcar Endurance championship in de klasse Belcar 5.

Hoe blik je terug op je seizoen 2017?

“Het was voor mij een schitterend seizoen met hele mooie herinneringen. Gedurende het hele Belcar-seizoen deelden we het podium met onze rechtstreekse concurrenten, na wat telkens spannende races waren. Belcar 5 was volgens mij wel de meest bevochten klasse dit jaar, wetende dat we na 3 uur wedstrijd in dezelfde ronde of amper met 1 ronde verschil over de finish kwamen. Uiteindelijk werden we door onze regelmatigheid bekroond tot winnaar in het eindklassement van Belcar 5, met als hoogtepunt toch de overwinning tijdens de 24 Uur van Zolder 2017. Die race was beslissend door de dubbele punten. De laatste afspraak kwam het erop aan om de situatie onder controle te houden en dat lukte ons ook. Het waren allemaal mooie momenten zeker omdat ik pas in 2016 begonnen ben met autoracen. We wonnen toen het BGDC kampioenschap in onze klasse met een BMW E30 325i. Hopelijk houden we dit elan nog vol in 2018…”

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

En 2018?

“Ik heb zelf nog een grote marge om te verbeteren, dat voel ik … de honger is groot naar verbetering… De plannen voor 2018? De Belcar spreekt me wel aan, vermoedelijk treden we aan in de Belcar 5, maar Belcar 3 is niet uitgesloten.”

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]