Home > #Hoofdnieuws > Hoe was 2017 voor… Grégoire Munster?

Hoe was 2017 voor… Grégoire Munster?

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”3_4″][et_pb_image _builder_version=”3.0.72″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2017/03/opel3.jpeg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Grégoire Munster heeft afgelopen seizoen een mooi debuutjaar in de rallysport afgewerkt. De jongeman, die ondertussen in Hasselt school liep, liet een aantal malen van zich spreken en is vastbesloten om zijn weg verder te zetten. Munster is ook een voorbeeld voor veel andere jongeren op vlak van PR en talenkennis. Een talent om te koesteren zeg maar…

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Wat vind je van je seizoen 2017?

“Ik ben erg tevreden over mijn seizoen. Ik heb de Opel Adam Cup in Duitsland gereden, aangevuld met een aantal wedstrijden in eigen land om ervaring te vergaren. In de Adam Cup is alles goed gegaan. We hebben alle rally’s uitgereden en we hebben dus meteen ook alle kilometers van de Adam Cup gereden en dat is voor een jonge rijder van groot belang, zeker in de rallysport. Het kan immers later een groot voordeel zijn. Dat was meteen ook ons doel voor 2017: uitrijden en uiteindelijk in de top 10 van de eindstand eindigen. We zijn uiteindelijk 6de geworden, dus dat was goed. We hebben ook constant progressie gemaakt. In het begin van het seizoen zaten we rond de 10de à 11de plek, bij onze laatste rally misten we de 3de plaats voor een paar seconden! In België was het wat minder want we reden met een Opel Adam Cup die eigenlijk in geen enkele categorie thuis hoort. We reden dus voor ons tegen onszelf, want de R2’s zijn gewoon niet met onze wagen te vergelijken.”

Je mooiste prestatie?

“Mijn mooiste prestatie is moeilijk te kiezen. In Spa eindigden wij 16de voor mijn 2de rally, wat echt niet verwacht was. De omstandigheden waren erg moeilijk, met nat en verraderlijk weer, wat het resultaat nog meer glans gaf. De tweede manche in Duitsland van het WRC-weekend (want in de Adam Cup telt dat WRC-weekend voor twee wedstrijden) was ook heel goed. We hebben daar echt een knop omgedraaid en vanaf dan werden alle resultaten steeds beter. We eindigden daar voor het eerst in de top 5.”

2018?

“Het programma voor 2018 is om de Adam Cup in Duitsland opnieuw te rijden, met als doel om de titel te behalen. Voor de rest staat er nog niets vast. Maar eerst prettige feesten aan alle lezers van Autosportwereld.be!”

Foto’s: Munster

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]