Home > #Hoofdnieuws > Ugo De Wilde sterk in F4-testen

Ugo De Wilde sterk in F4-testen

Ugo De Wilde heeft opnieuw van zich laten spreken. De jongeman uit Zaventem, amper 15 geworden, testte de voorbije dagen met het team van Frits Van Amersfoort in Valencia in een F4. Na drie dagen intensief testen zette De Wilde de op één na snelste tijd neer, vlak achter de veel meer ervaren Deen Frédérick Vesti, die eerder dit seizoen al een race in de F4 won en voor een meute andere jonge wolven.

Het ging de laatste dag allemaal veel beter en ik heb een enorme stap voorwaarts gezet. Deze auto’s hebben meer downforce en zijn dus sneller in de bochten en dat was even wennen”, aldus De Wilde. Frits Van Amersfoort, die met zijn team in het verleden onder meer Laurens Vanthoor, Mick Schumacher en Max Verstappen onder zijn vleugels nam, was ook erg onder de indruk van de onze jonge landgenoot: “Een talent, Ugo kan zeker zijn mannetje staan!

Ugo De Wilde werd recent nog op een bizarre manier geweerd uit het Race National Team. De winnaar van die selectie, Ulysse De Pauw, crashte vandaag overigens tijdens testen in het Franse Nogaro…