Home > #Hoofdnieuws > Loeb maakt comeback in WRC

Loeb maakt comeback in WRC

WRC-legende Sébastien Loeb maakt een beperkte comeback in het FIA World Rally Championship in 2018 met Citroën. Loeb, die tussen 2004 en 2012 negenmaal opeenvolgend wereldkampioen werd, maakt zijn comeback met een Citroën C3 World Rally Car in voorlopig drie wedstrijden: Mexico, Corsica en Spanje. Daniel Elena zal zijn vaste corijder blijven.

Loeb zal eerst, van 6 tot en met 20 januari de Dakar voor Peugeot rijden en dat maakt dat bijvoorbeeld een deelname aan de opener van het WK Rally, de Monte Carlo, niet mogelijk was, wegens te kort op elkaar. “Het gevoelen van zo’n rallywagen is zo onwaarschijnlijk, dat ik naar mijn comeback uitkijk”, aldus Loeb. “Zeker om dat de huidige wagens zoveel krachtiger zijn dan voorheen.” Loeb blijft ook het WK rallycross voor Peugeot rijden.