Home > Circuit > Hoe was 2017 voor Sven Van Laere… en wat is zijn toptransfer voor 2018?

Hoe was 2017 voor Sven Van Laere… en wat is zijn toptransfer voor 2018?

Sven Van Laere is een graag geziene gast in de paddock van de Belgische en Nederlandse circuits. Dit seizoen stak hij maar liefst twee titels op zak en Van Laere kreeg ondertussen ook een toptransfer voor elkaar.

Wat vind je van je seizoen 2017?

“2017 was voor mij een leuk en druk seizoen met zowel Belcar in klasse 3 met de Cayman GT4 van PG Motorsport, alsmede het Renault Clio Benelux kampioenschap met Bas Koeten Racing op de kalender.”

Wat was je hoogtepunt?

“Met de titels in beide kampioenschappen is het niet evident om echt één hoogtepunt te kiezen natuurlijk, maar als het dan toch moet doe dan maar de overwinning in klasse 3 van de Belcar tijdens de 24 Uur van Zolder met een ongemeen spannend laatste uur waar onze remklauw afbrak en het alsnog superspannend werd. Gelukkig voor ons liep het goed af.”

En 2018?

“2018 had in teken van een Europees programma moeten staan, maar door mijn drukke professionele agenda moet ik daar helaas van af zien. Ik zal het terug een seizoen Belcar rijden, maar wel in de hoogste klasse met een proto en met het kampioenenteam van dit jaar: Mc Donalds Racing. Je gaat me dus zeker niet horen klagen!”

Foto: © Bas Koeten