Home > #Hoofdnieuws > Hoe was 2017 voor Jeffrey Van Hooydonk

Hoe was 2017 voor Jeffrey Van Hooydonk

Jeffrey Van Hooydonk is vandaag de dag vooral bezig met zijn bedrijf DreamDrive, maar de ex-F1-hoop is nog steeds actief op circuit. Dit seizoen zagen we hem in het Belcar Endurance Championship.

Wat vind je van je seizoen 2017?

“Ik ben destijds gestart in de autosport en na 10 jaar met formulewagens, ben ik overgeschakeld op de GT-wagens. Na tien jaar in wagens met een dak op, zijn we dan weer overgestapt naar een downforce wagen zonder dak, de Norma. Het was een fantastisch, het was echt weer dat gevoel van vroeger. Met de Norma ga je enorm snel door de bocht, zo rem je niet voor de dubbele links in Spa.”

Wat was je mooiste prestatie?

“Het hoogtepunt in 2017 was ongetwijfeld mijn eerste overwinning in de 24 Uur van van Zolder. Samen met de broers Thiers, Gilles Magnus en Christoff Corten waren we de eerste crew die de 24-uursrace in Limburg konden winnen met zo’n prototype. Met dank ook aan DVB RACING.”

En 2018?

“Ik kijk al uit naar 2018, gezien we minder moeten rekenen door de verlaagde normtijd!”

Meer over dreamdrive: dreamdrive.be – www.facebook.com/jeffrey.vanhooydonk.58